МЗС спростувало вкид про пропозицію Україні "повалити" уряд Польщі

Понеділок, 25 вересня 2023, 21:23

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в понеділок увечері спростував коментарі кореспондентки польського телеканалу TVP про нібито обіцянку Німеччини та Франції забезпечити Києву швидкий вступ до ЄС в обмін на "повалення" уряду Польщі.

Про це Ніколенко написав у Facebook, повідомляє "Європейська правда".

Йдеться про коментарі брюссельської кореспондентки польського суспільного TVP Домініки Чосич, які вона в понеділок опублікувала в соцмережі Twitter (X).

За словами Чосич, у Брюсселі "неофіційно говорять" про обіцянку Берліна й Парижа українській владі швидкий вступ до ЄС, "якщо Київ допоможе повалити нинішній польський уряд", тому що "без зміни договорів ЄС не може бути розширений, і саме Польща блокує ці зміни".

Речник МЗС наголосив, що зазначена інформація не відповідає дійсності, й Київ "категорично відкидає такі інсинуації".

Дуда виступив за передачу Україні старої польської військової техніки після заміни її на нову

"Українська сторона жодних таких пропозицій не отримувала, намірів втручатися у внутрішні справи Польщі не мала і не має. Ба більше, Україна високо цінує підтримку Польщі у відбитті російської агресії, підтримці нашого шляху до членства в ЄС і НАТО", – додав Ніколенко.

Він нагадав. що лише напередодні президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди полякам на знак подяки за солідарність із українцями.

"Переконані в безуспішності зусиль вбити клин у високий рівень поваги та співпраці наших народів. Закликаємо наших польських друзів не піддаватися на спроби провокацій, працювати разом задля ефективної протидії спільним викликам", – підсумував речник українського зовнішньополітичного відомства.

Як відомо, в останній час між Україною та Польщею сильно напружились відносини у зв’язку з зерновою кризою. У Польщі вкрай різко відреагували на цьоготижневу промову Зеленського в ООН, а в Україні – на останні заяви президента про Україну, яка тоне, та прем’єра Польщі про поставки зброї. 

Читайте детальніше про те, які помилки зробив Київ у зерновому конфлікті з Польщею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: