Байден і лідери ЄС зустрінуться у США для угоди щодо умов імпорту сталі

Четвер, 28 вересня 2023, 08:01

Президент США Джо Байден, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та глава Євроради Шарль Мішель зустрінуться в кінці жовтня для вирішення двосторонньої суперечки щодо тарифів на сталь. 

Про це повідомляє Euractiv, пише "Європейська правда".

Лідери ЄС вирушать на зустріч з Байденом до США 20 жовтня, щоб знайти фінальне рішення у суперечці щодо тарифів на імпорт сталі.

США раніше погодилися призупинити тарифи на європейські сталь та алюміній, які запровадив попередній президент Дональд Трамп. Кінець жовтня є крайнім терміном для того, щоб досягти фінальної домовленості, у тому числі про більш екологічне виробництво і вирішення проблем з надмірними потужностями.  

За відсутності рішення ЄС може поновити тарифи й мита на американський метал. 

Обізнаний про підготовку зустрічі європейський дипломат зазначив, що лідери прагнуть цією зустріччю посилити трансатлантичне партнерство і окремо торкнуться питання України та боротьби з обходом санкцій, запроваджених проти Росії за війну. 

США ввели 25-відсоткове мито на імпорт з 2018 року, а ЄС застосував приблизно такий самий рівень мита на ряд видів імпорту сталі в рамках власних захисних заходів.

У 2021 році сторони домовилися призупинити штрафні санкції щодо товарів одна одної та встановили крайній термін до 31 жовтня цього року для пошуку остаточного вирішення суперечки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: