Блінкен: США виділять понад мільярд доларів на допомогу України

Середа, 6 вересня 2023, 22:02

Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив, що Вашингтон виділить для допомоги Україні понад мільярд доларів.

Про це він сказав на пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми продовжимо стояти на боці України, і сьогодні ми оголошуємо про нову допомогу на загальну суму понад 1 мільярд доларів у рамках цих спільних зусиль", – зазначив держсекретар.

За його словами, сюди входить 665,5 мільйона доларів на нову військову і цивільну допомогу у сфері безпеки.

"Загалом від початку російської агресії ми виділили понад 43 мільярди доларів на допомогу у сфері безпеки", – додав Блінкен.

Також держсекретар заявив, що допомога включає $175 мільйонів США для "забезпечення значної підтримки ППО України, що є гострою необхідністю".

Ще $100 мільйонів, за його словами, виділяють для підтримки довгострокових військових потреб України і $300 мільйонів – на підтримку зусиль правоохоронних органів із відновлення та підтримання правопорядку на звільнених територіях.

"Ми відправляємо нашу першу партію протимінних і бронеавтомобілів українським прикордонникам і поліції, з деякими з яких я зможу зустрітися завтра. І ми надаємо критично важливу допомогу в розмінуванні, щоб допомогти знешкодити російські міни, боєприпаси, що не вибухнули, тощо", – повідомив він.

"Нове фінансування у сфері безпеки, про яке ми оголошуємо сьогодні, також буде підкріплене прибуттям цієї осені американських танків Abrams і навчанням українських пілотів на F-16 у Сполучених Штатах, доповнюючи навчання, яке вже проводиться в Європі", – заявив він.

Ентоні Блінкен прибув з офіційним візитом до Києва у середу вранці.

Перебуваючи в Києві, Блінкен сказав, що Вашингтон бачить прогрес українського контрнаступу, і Штати подбають про те, щоб Україна і зараз, і в довгостроковій перспективі мала необхідну допомогу. 

Раніше США оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги, до якого, зокрема, увійшли боєприпаси зі збідненим ураном

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: