У США затвердили тимчасовий бюджет без коштів для підтримки України

оновлено
Неділя, 1 жовтня 2023, 07:53

У США в останній момент затвердили тимчасовий бюджет, що запобігає зупинці роботу уряду, проте без коштів на допомогу Україні.

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

Палата представників у Конгресі все ж схвалила проєкт 88 голосами проти дев’яти, що забезпечить функціонування уряду до 17 листопада.

Спершу у проєкті передбачали додаткове фінансування для підтримки України, але це положення вилучили, як і кошти на заходи безпеки на кордоні. 

Спікер Кевін Маккарті заявив, що гроші для України мають бути вилучені із законопроєкту, аби його можливо було схвалити і запобігти "шатдауну".

Після голосування у Палаті представників проєкт затвердив також Сенат і підписав президент Джо Байден.

Представники обох партій у Сенаті виступили зі спільною заявою, де обіцяють проголосувати за додаткове фінансування для допомоги Україні найближчими тижнями.

Лідери демократів у Палаті представників заявили, що очікують від спікера Кевіна Маккарті внесення окремого проєкту щодо допомоги Україні.

Як відомо, у Держдепі США вже почали готуватися до можливого призупинення роботи уряду, у Пентагоні визнавали, що можливий шатдаун зачепить і програму навчання українських льотчиків та обслуговувального персоналу на винищувачах F-16.

Читайте також: Антиукраїнський поворот: чому республіканці у США все більше підігрують Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: