ЗМІ: Зеленський не виступить у парламенті Румунії через "депутатів з проросійськими симпатіями"

Вівторок, 10 жовтня 2023, 15:13

Виступ президента України Володимира Зеленського у парламенті Румунії скасували через "депутатів з проросійськими симпатіями".

Про це повідомила румунська служба "Радіо Свобода", пише "Європейська правда".

Як відомо, Зеленський 10 вересня прибув з першим офіційним візитом до Румунії за час повномасштабної війни і вже зустрівся з президентом Клаусом Йоганнісом.

Близько 16:00 запланована зустріч з президентом Сенату, а також тимчасовим спікером Палати депутатів. 

О 17 годині планувалася промова Зеленського у парламенті, але пресслужба Палати депутатів повідомила, що "спільне засідання Палати депутатів і Сенату у зв’язку зі зверненням президента України скасовано", не надаючи пояснень. 

Журналісти припускають, що таке рішення могли ухвалити через можливі спроби зірвати промову з боку депутатів "з проросійськими симпатіями". 

Портал G4Media інформує, що напередодні скандальна проросійська сенаторка Діана Шошоаке в опублікованому у Facebook відеоролику погрожувала через можливий виступ Зеленського у румунському парламенті.

"Буде погано, якщо Зеленський прийде до парламенту", – заявила Шошоаке.

У вівторок одіозна сенаторка прийшла до парламенту з картою Великої Румунії і назвала Зеленського "нацистом", якому "не місце в Румунії". Вона  не відповіла на запитання журналістів про те, кого вона підтримує у війні Росії проти України. 

Увечері Зеленський має зустрітися з прем’єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку. 

Чолаку раніше повідомляв, що вирушить до Києва для завершення переговорів щодо подальшого експорту українського зерна до Румунії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: