Зеленський несподівано прибув до Брюсселя

Середа, 11 жовтня 2023, 09:27

Президент Володимир Зеленський прибув з неанонсованим візитом до Брюсселя.

Про це повідомляє з бельгійської столиці кореспондент "Європейської правди".

11 жовтня у Брюсселі відбувається зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), а також зустріч міністрів оборони країн НАТО і засідання Ради Україна-НАТО.

Перед початком засідання президент Зеленський зробить підхід до преси разом з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом.

"Вперше офлайн візьму участь у засіданні формату "Рамштайн". Маю важливе звернення до всіх присутніх міністрів оборони країн – учасниць цієї потужної коаліції", – написав пізніше Зеленський у Telegram.

Також під час цього візиту він проведе переговори в Брюсселі з прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо. "Головне – наш спільний захист свободи та людей", – заявив він.

Це не вперше Зеленський відвідує Брюссель з початку повномасштабного вторгнення. Попередній його візит був у лютому цього року.

Напередодні Зеленський відвідав Румунію, де зустрівся з головами обох палат румунського парламенту Ніколає Чуке й Альфредом Сімонісом, а також прем’єр-міністром країни Марчелом Чолаку.

Після зустрічі з румунським президентом Клаусом Йоганнісом він оголосив, що Україна і Румунія підписали декларацію про співпрацю у ключових сферах, а також обговорювали посилення української протиповітряної оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: