Міністр оборони Німеччини відвідав військових у складі сил ООН в Лівані

Фото
Четвер, 19 жовтня 2023, 14:08

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус відвідав у Лівані німецьких військових, які служать у складі миротворчих сил ООН у регіоні, де вибухнув конфлікт між сусіднім Ізраїлем і палестинським ісламістським угрупованням ХАМАС.

Як пише "Європейська правда", про це інформує Міноборони ФРН у Twitter (X).

У повідомленні йдеться, що на корветі Oldenburg Пісторіус подякував морякам за їхні зусилля та був проінформований про вплив конфлікту в Ізраїлі та секторі Гази на німецьких солдатів в регіоні.

Німеччина розмістила близько 140 військових на корветі біля ліванського узбережжя та в штаб-квартирі місії UNIFIL на півдні Лівану. В неділю вона зазнала ракетного удару, але обійшлося без жертв, інформує Reuters.

Місія UNIFIL діє у Лівані з 1978 року з метою підтримання миру вздовж кордону з Ізраїлем. Згідно з резолюцією ООН, яка зупинила війну між Ізраїлем і проіранським угрупованням "Хезболла" на півдні Лівану у 2006 році, склад місії розширили.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц застеріг владу Ірану, а також підтримуваний Тегераном ліванський радикальний рух "Хезболла" від втручання у конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС.

Перед цим канцлер оголосив про заборону підтримки діяльності ХАМАС в Німеччині.

Читайте також: Як теракти в Ізраїлі змінюють політику ЄС щодо регіону та що робити Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: