Зеленський розраховує на ООН у збереженні підтримки України країнами Глобального Півдня

Четвер, 19 жовтня 2023, 17:06

Президент Володимир Зеленський у розмові з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем висловив сподівання на збереження підтримки країнами Глобального Півдня.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться у Телеграм-каналі Зеленського за результатами розмови.

Зеленський привітав готовність ООН надіслати представника на зустріч радників щодо "формули миру".

"Активна участь ООН в імплементації "формули миру" та готовність надіслати представника Організації на наступну зустріч дипломатичних і безпекових радників дуже важливі для України", – зазначив він.

За словами Зеленського, після зустрічі радників у Джидді також важливо, щоб наступний захід був не менш успішним і дав конкретні результати.

"Для цього потрібно зберігати підтримку країн Глобального Півдня. У цьому Україна дуже розраховує на ООН", – йдеться у повідомленні.

Раніше видання Financial Times з посиланням на західних неназваних посадовців і дипломатів повідомляло, що підтримка Заходом дій Ізраїлю щодо сектору Гази підірвала зусилля, спрямовані на досягнення консенсусу з провідними країнами, що розвиваються, щодо засудження війни Росії проти України.

Нагадаємо, Україна та держави-партнери погодили наступні переговори на рівні безпекових радників лідерів держав щодо схвалення запропонованої президентом Володимиром Зеленським "формули миру". Вони мають пройти наприкінці жовтня на Мальті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: