Спікерка парламенту Чехії: Орбан зі своїми заявами про кордони України такий один

Неділя, 22 жовтня 2023, 11:56

Спікерка нижньої палати парламенту Чехії Маркета Пекарова Адамова заявила, що дуже розчарована позицією глави угорського уряду Віктора Орбана та угорців щодо України.

Про це вона розповіла в інтерв’ю "Радіо Свобода", пише "Європейська правда".

Пекарова Адамова коментувала заяву прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що ще не було прецеденту прийняття країни до ЄС без чітких кордонів, і тому Україну навряд чи приймуть до ЄС до закінчення війни.

"Я впевнена, що він із цими заявами та зауваженнями такий один. І я дійсно дуже розчарована не лише Віктором Орбаном, але й усіма угорцями, які дотримуються цих ідей", – сказала вона.

Реклама:

"Неймовірно, що саме угорці, які мають у своїй історії справді важкий досвід із Радянським Союзом, тепер підтримують такі думки", – додала спікерка.

Водночас вона висловила впевненість, що за цим стоїть величезний вплив Росії в Угорщині. "Звичайно, це заважає всім нам. І ми працюємо над єдиною позицією країн ЄС і НАТО. І, зрештою, Угорщина все ще з нами, коли йдеться про санкції тощо. Але я, звичайно, не згодна з позицією Орбана", – сказала спікерка.

Нагадаємо, Віктор Орбан заявив, що вважає нереалістичним вступ України до ЄС, доки триває війна – тому що "незрозуміло, якою є її територія і населення", та вбачає у цьому проблему навіть для рішення про початок переговорів про вступ.    

В МЗС України йому нагадали, що Україна не змінювала своєї території в межах міжнародно визнаних кордонів.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: