Жінка вперше очолила найбільшу профспілку Німеччини

фото
Понеділок, 23 жовтня 2023, 20:45

Найбільша німецька профспілка IG Metall, яка об’єднує працівників сталеливарної, металургійної та електротехнічної промисловості, в понеділок обрала своїм головою Крістіан Беннер – вона стала першою жінкою на цій посаді.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

Беннер обрали головою IG Metall на з’їзді делегатів профспілки у Франкфурті-на-Майні. За неї віддали голос 96,4% присутніх. Жінка замінить 67-річного Йорга Хофмана, який не балотувався на виборах голови профспілки через вік.

 
Фото: IG Metall

"Наша галузь повинна розвиватися, а не згортатися", – заявила Беннер у промові під час обрання на посаду.

Беннер стала членкинею IG Metall незабаром після настання 20 років, коли почала працювати секретарем у німецькій машинобудівній компанії. Після перерви на соціологічну освіту вона повернулась до профспілки, де з 2015 року була віцеголовою.

Іспанія готує закон про рівний доступ жінок і чоловіків до посад у політиці і бізнесі

IG Metall вважається однією з найбільших у світі незалежних профспілок працівників сталеливарної, металургійної та електротехнічної промисловості. Вона також представляє інтереси працівників машинобудування та текстильної промисловості.

З приблизно 2,2 мільйона членів IG Metall жінки становлять лише 20%.

Минулого року представники Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу узгодили директиву про збільшення представництва жінок у радах директорів компаній після десятирічних переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: