Орбан хоче переговорів з Україною у Будапешті для зняття вето з військової допомоги ЄС на 500 млн 

Четвер, 26 жовтня 2023, 15:19

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що хотів би приїзду до Будапешта української делегації перед тим, як ЄС ухвалить рішення про наступний транш з Європейського фонду миру на військову допомогу Україні. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив перед зустріччю лідерів ЄС у Брюсселі. 

Орбана запитали, чого очікувати далі щодо 500 млн допомоги для України з European Peace Facility, виділення яких не можуть схвалити через угорське вето.  

"Ми чекаємо приїзду української делегації до Будапешта для переговорів про це. Ми відкриті і готові домовлятися", – заявив Віктор Орбан.

Нагадаємо, у понеділок топ-дипломат ЄС Жозеп Боррель за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ підтвердив відсутність рішення щодо виділення 8-го траншу на 500 млн євро для допомоги Україні зброєю.

Боррель додав, що міністри також обговорювали схвалення багатомільярдної окремої програми фінансування військової допомоги Україні в межах Європейського фонду миру, але чекають політичних вказівок Європейської ради, що збереться цього тижня.

На початку жовтня Україна вилучила угорський OTP Bank зі списку "спонсорів війни", задовольнивши одну з ключових вимог Будапешта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: