Президентка Грузії вимагає від світу засудити плани РФ щодо бази для флоту в Абхазії

П'ятниця, 6 жовтня 2023, 19:01

Грузинська президентка Саломе Зурабішвілі звернулась до міжнародної спільноти із закликом відреагувати на наміри Росії створити військово-морську базу в невизнаній Абхазії.

Про це Зурабішвілі написала у Twitter (X), повідомляє "Європейська правда".

"Незаконний крок Росії щодо створення постійної військово-морської бази в Очамчире, суверенній території Грузії, становить пряму загрозу для Грузії, наших європейських прагнень та безпеці Чорного моря", – зазначила президентка Грузії.

Вона закликала міжнародне співтовариство "рішуче відреагувати, засудивши цю кричущу провокацію".

Раніше лідер невизнаного регіону Аслан Бжанія в інтерв’ю газеті "Известия" заявив, що Росія планує створити військово-морську базу на чорноморському узбережжі невизнаної Абхазії, окупованій нею території Грузії.

ЄС занепокоєний намірами Росії створити базу для флоту в невизнаній Абхазії

У грузинському МЗС назвали ці дії грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності Грузії та черговою провокаційною спробою легітимізувати незаконну окупацію Абхазії та Цхінвальського регіону.

Абхазія, розташована в північно-західній частині Грузії на узбережжі Чорного моря, вела війну за відокремлення від Грузії в 1992-93 роках. Після насильницької окупації частини території Грузії російськими військами у 2008 році "незалежність" самопроголошеної Абхазії визнали Росія, Венесуела, Нікарагуа, Науру та Сирія.

Дивіться також свіже відео "ЄвроПравди" про те, як Грузія стала проросійською.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: