Британська розвідка розповіла про кроки Путіна, що вказують на підготовку до переобрання

Середа, 15 листопада 2023, 10:42

Анонс підсумкової річної пресконференції президента РФ Владіміра Путіна та його показові зустрічі з військовим командуванням, ймовірно, вже є елементом передвиборчої кампанії очільника Кремля.

Як пише "Європейська правда", про це розповідає Міністерство оборони Британії у розвідувальному огляді за 15 листопада.

9 листопада Кремль оголосив, що Владімір Путін наприкінці 2023 року проведе традиційну підсумкову пресконференцію з дзвінками "від народу". У 2022 році подію не проводили – вочевидь, через невдачі Кремля в Україні. 

"Планувальники у Кремлі майже точно розглядають подію як важливий етап в очікуваній кампанії Путіна за п’ятий термін на посаді перед президентськими виборами, що пройдуть у березні 2024 року. Він, скоріш за все, висуне свою кандидатуру до кінця 2023 року", – зазначають в огляді. 

Реклама:

Згадують і вже другу за останні чотири тижні поїздку Путіна до штаб-квартири Південного військового округу у Ростові-на-Дону, де він зустрічався з начальником Генштабу РФ Валерієм Герасимовим та міністром оборони Сергєєм Шойгу.

На думку аналітиків, так Путін продовжує створювати собі імідж "патріота", готуючись до виборів.

В одному з останніх оглядів британська розвідка розповідала також, як Росія посилює контроль над ПВК "Вагнер".

Нагадаємо, у жовтні Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) закликала держави-члени Ради визнати Владіміра Путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну та оголосила Росію диктатурою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: