Норвезьку молодь просять частіше користуватись презервативами через сплеск гонореї

Понеділок, 27 листопада 2023, 19:43

Міністерка охорони здоров’я Норвегії Інгвільд Х’єркол закликала молодь використовувати презервативи на тлі зростання кількості випадків статевих інфекцій, насамперед гонореї.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на VG.

Згідно з офіційними даними, у Норвегії цього року зафіксували понад 2700 випадків гонореї – на 1000 більше, ніж за аналогічний період минулого року, причому помітне зростання спостерігається у віковій групі 20-29 років серед жінок.

"Це, безумовно, викликає занепокоєння, тому що це (статеві інфекції. – Ред.) може переслідувати вас все життя і може перешкодити вам мати дітей, навіть якщо ви цього хочете", – пояснила голова норвезького МОЗ.

Реклама:
У Нідерландах винесли перший вирок за зняття презерватива під час сексу

Вона додала, що уряд Норвегії виділить ще чотири мільйони норвезьких крон Норвезькому управлінню охорони здоров'я для програми онлайн-замовлень безкоштовних презервативів – раніше на неї запровадили обмеження через зростання цін.

"Тому я сподіваюся, що вони скористаються цією пропозицією, тому що моє звернення до молоді таке: Використовуйте презервативи!", – підкреслила Х’єркол.

Нагадаємо, з 1 січня 2023 року аптеки у Франції продають презервативи для молоді віком 18-25 років безкоштовно.

А жителі Люксембургу з 1 квітня мають можливість отримувати повну компенсацію на вартість усіх контрацептивів за винятком презервативів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: