Кулеба й Боррель обговорили європейське виробництво зброї та "чотири великі рішення" ЄС

Вівторок, 28 листопада 2023, 18:53

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у вівторок у Брюсселі провів переговори з високим представником Європейського Союзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем.

Про це Кулеба повідомив у соцмережі Twitter (X), пише "Європейська правда".

Голова українського МЗС зазначив, що подякував Боррелю за лідерство в мобілізації підтримки України, а також згадав "чотири великі рішення", які перебувають у Євросоюзі на стадії підготовки і щодо яких Київ співпрацює з Брюсселем.

"12-й пакет санкцій ЄС; використання заморожених російських активів для відновлення України; запуск Українського фонду (на 50 мільярдів євро. – Ред.); і, перш за все, грудневе рішення Європейської ради про початок переговорів про вступ України до ЄС", – перерахував він.

Реклама:

Кулеба також обговорив із Боррелем пропозицію щодо створення загальноєвропейського простору оборонної промисловості з членами ЄС, кандидатами та "країнами-однодумцями, які об'єднають зусилля в галузі оборонного виробництва".

У вівторок і в середу Дмитро Кулеба перебуває у Брюсселі для мобілізації політичної та військової підтримки з боку держав-членів ЄС і НАТО, а також просування вступу України до обидвох організацій.

Під час виступу в Європарламенті він закликав не допустити безкарності Росії за агресію проти України, оскільки у підсумку може спалахнути ще кілька нових воєн. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: