Угорщина вважає "невиправданими" вступ України в ЄС і надання їй 50 млрд євро

Четвер, 30 листопада 2023, 16:18

В уряді Угорщини знову заявили, що виступають проти вступу України до Євросоюзу та збільшення спільного бюджету ЄС, 50 млрд євро з якого мають піти на фінансову підтримку Києва.

Як пише "Європейська правда", про це на засіданні уряду заявив голова адміністрації угорського прем’єр-міністра Гергей Гуяш, повідомляє Telex.

За його словами, обидва ці питання, які обговорюють у Брюсселі, Будапешт вважає невиправданими, адже цифри є "поганими" для бюджету, тоді як ЄС "незаконно" заморозив кошти з фондів згуртування для Угорщини.

"Навіть Єврокомісія не вважає Україну придатною для вступу. ЄК не оприлюднила свої експертні висновки, і немає жодного способу дізнатися, що означатиме вступ для сільського господарства, промисловості та багатьох інших секторів", – сказав угорський посадовець.

Реклама:

З усіх цих причин угорський уряд не підтримує ухвалення ані поправки до бюджету, ані вступ України до Євросоюзу, сказав він. 

Раніше угорський прем’єр Віктор Орбан погрожував заблокувати всю допомогу Європейського Союзу для України, а також майбутній вступ країни до Євросоюзу, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва.

Лідери країн-членів ЄС розглянуть ці питання на саміті 14-15 грудня.

Угорський уряд також оголосив про маніпулятивні "консультації" з населенням, основним питанням яких буде підтримка членства України в ЄС.

Про те, що вимагає Орбан та чому це ще не означає гарантованої катастрофи – читайте у статті: Віктор Орбан піднімає ставки: що стоїть за угорським ультиматумом щодо майбутнього України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: