Зеленський зустрівся з керівниками компаній оборонпрому США

Вівторок, 12 грудня 2023, 08:08

Президент України Володимир Зеленський, який перебуває з візитом у Сполучених Штатах, зустрівся з керівництвом компаній американської оборонно-промислової галузі.

Про це він розповів у своєму Twitter (X), пише "Європейська правда".

Зеленський зазначив, що висловив подяку керівництву і звичайним працівникам за зброю, яка допомагає Україні захищатися, та подякував за участь у конференції оборонних індустрій США-Україна минулого тижня.  

"Я також запропонував створити європейський оборонний хаб в Україні. Ми готові ухвалювати всі необхідні рішення, скорочувати бюрократію, розміщувати замовлення.

Прибутки оборонпрому США починають зростати завдяки військовій допомозі для України

Ми готові виробляти більше боєприпасів та військової техніки, але нам необхідна підтримка. Важливо розвивати спільне виробництво артилерійських боєприпасів, систем ППО, артилерійських і ракетних систем", – зазначив Зеленський. 

Він додав, що співпраця дозволила би збільшити кількість робочих місць, створити нові можливості для обох країн та посилити їх.  

Нагадаємо, на вересневому Форумі оборонних індустрій, який проходив у Києві, Зеленський анонсував, серед іншого, створення Альянсу оборонних індустрій

Після того Україна ще більше активізувала обговорення з союзниками співпраці у сфері ОПК.

Очільниця Єврокомісії заявила, що ЄС у розробці майбутньої стратегії оборонної промисловості Євросоюзу повинен враховувати військові потреби України, і Україну варто долучити до консультацій у процесі підготовки цього документа.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: