Німеччина відреагувала на оцінку виборів у Сербії: "Неприйнятно для країни-кандидата"

Вівторок, 19 грудня 2023, 10:13

Німеччина гостро відреагувала на оцінку спостерігачів ОБСЄ щодо дострокових парламентських виборів у Сербії, зазначивши, що така ситуація неприйнятна в країні, яка претендує на членство у ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у короткій заяві МЗС Німеччини.

"Сербія проголосувала. Водночас Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ повідомляє про зловживання адмінресурсом, залякування виборців та випадки купівлі голосів. Це неприйнятно для країни зі статусом кандидата на вступ до ЄС", – заявили у міністерстві закордонних справ ФРН. 

Нагадаємо, за підсумками дострокових виборів, що пройшли цієї неділі у Сербії, перемогу здобула політсила президента Александара Вучича

Опозиційний альянс SPN заявив про серйозні порушення виборчого законодавства на виборах до міської ради Белграда. Сотні прихильників SPN мітингували біля Державної виборчої комісії в Белграді у понеділок. 

Міжнародні спостерігачі заявили, що правляча Сербська прогресивна партія (SNS) отримала несправедливу перевагу на дострокових парламентських виборах через упередженість ЗМІ, неналежний вплив президента Александара Вучича та порушення під час голосування, такі як підкуп виборців.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: