Україна та Франція нарощують співпрацю в сфері оборони

Четвер, 28 грудня 2023, 18:58

Під головуванням Франції та Німеччини у Берліні відбулось засідання коаліції інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони України.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в пресрелізі Міноборони України.

Як зазначає відомство, заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк зустрівся з делегацією Сенату Франції, де обговорив з нею питання співпраці в оборонній сфері та подякував Парижу за участь у коаліції.

За його словами, в межах діяльності коаліції інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони України Міноборони розраховує на додаткове постачання сучасних систем ППО та ракет до них.

Реклама:

"Нам необхідні додаткові зенітні керовані ракети та засоби радіолокаційної розвідки, у першу чергу для виявлення та знищення ворожих балістичних ракет", – сказав він.

Крім того, Гаврилюк наголосив на зацікавленості у підготовці українських військових пілотів на території Франції, зокрема у збільшенні місць підготовки технічного та допоміжного персоналу для обслуговування літаків західного типу.

Раніше делегація Комітету Сенату Франції з питань закордонних справ, оборони та збройних сил після візиту до України та Польщі закликала збільшити обсяг військової допомоги Києву, аби допомогти йому протистояти агресії Росії.

Перед цим повідомляли, що з 2024 року Франція долучиться до підготовки українських льотчиків на західних винищувачах.

Водночас президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв надавати подальшу підтримку Україні для того, аби вона могла вести мирні переговори з РФ "за найкращих можливих умов".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: