Нова голова МЗС Нідерландів здійснила перший двосторонній візит в Україну

фото, виправлено
Вівторок, 5 грудня 2023, 20:18

Виправлено 20:25. У попередній новині помилково стверджувалось, що це перший візит чинної голови МЗС Нідерландів.

Міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брейнс Слот, яка перебуває на цій посаді з вересня, у вівторок прибула в Україну з першим двостороннім візитом та зустрілась із президентом Володимиром Зеленським.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомили в Офісі президента.

Зеленський і Брейнс Слот обговорили ситуацію на фронті й пріоритетні потреби українських Збройних Сил, передусім протиповітряну оборону, артилерійські системи калібру 155 мм і боєприпаси, а також підготовку українських пілотів на винищувачах F-16.

Реклама:
 
Фото: Офіс президента

Крім того, сторони обговорили функціонування альтернативного "зернового коридору" та посилення його захисту, "формулу миру" України та створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України.

Окремо голова МЗС Нідерландів і президент зупинились на підготовці до грудневого засідання Європейської ради. Зеленський висловив сподівання, що лідери ЄС підтримають початок переговорів про вступ України до Євросоюзу.

Про візит Ганке Брейнс Слот повідомив також голова МЗС України Дмитро Кулеба.

"Нідерланди продовжуватимуть надавати Україні підтримку – від військової допомоги до притягнення до відповідальності за російські злочини, просування вступу України до ЄС та втілення в життя "формули миру". Дякую, Нідерланди!" – написав він у Twitter (X).

Нагадаємо, Ганке Брейнс Слот очолила Міністерство закордонних справ Нідерландів у вересні після того, як її попередник Вопке Хукстра залишив посаду й перейшов до Європейської комісії.

Під час її візиту стало також відомо, що Нідерланди профінансують проєкт зі стабілізації деокупованих територій України та розслідування воєнних злочинів, який буде реалізовувати Консультативна місія ЄС в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: