Румунія привітала зміни до українського закону про нацменшини

П'ятниця, 8 грудня 2023, 21:48

Міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску відзначила ухвалення Україною поправок до законодавства про національні меншини з урахуванням рекомендацій Ради Європи та ЄС.

Про це Одобеску написала у Twitter (X) за підсумками консультацій із віцепрем’єркою Ольгою Стефанішиною, повідомляє "Європейська правда".

"Вітаю поправки України до законодавства, пов’язаного з національними меншинами в Україні – це позитивний крок уперед. Румунія продовжить сприяти прозорому й конструктивному підходу до цього питання", – зазначила голова румунського МЗС.

В окремому дописі Одобеску розповіла про консультації з Ольгою Стефанішиною, під час яких підтвердила підтримку Румунією відкриття переговорів про вступ України та Молдови до ЄС.

"Домовились працювати над підвищенням рівня наших двосторонніх відносин до стратегічного партнерства", – додала вона.

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю підписав закон №10288-1 про зміни до законодавства про національні меншини, які враховують рекомендації Європейської комісії та необхідні для подальшого руху до членства в ЄС.

Зеленський підписав закон того ж дня, коли його за основу та в цілому схвалила Верховна рада. Він, нагадаємо, необхідний, аби врахувати експертну оцінку Ради Європи та виконати критерій Єврокомісії для відкриття переговорів про вступ до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: