Блінкен: США бачать певні наслідки припинення допомоги Україні на полі бою

Вівторок, 30 січня 2024, 08:30

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що ситуація із припиненням поставок американської допомоги Україні певним чином вплинула на поле бою.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав під час пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Наразі у нас закінчилась допомога, яку ми надавали Україні, і ми навіть бачимо деякі свідчення того, що це означає на полі бою", – підкреслив Блінкен.

Він наголосив, що поточне фінансування потреб України важливе як з боку США, так і з боку партнерів по НАТО.

Реклама:

За словами держсекретаря, той факт, що витрати на допомогу Україні розподіляються між усіма союзниками, має стати чітким посланням американському Конгресу, який має схвалити додатковий запит на фінансування.

"Але так само, якщо Сполучені Штати не виконають наших зобов'язань, то це ускладнить європейцям та іншим країнам можливість продовжувати робити те, що вони вже роблять... Дуже важливо, щоб ми виконували наші зобов'язання", – зазначив Блінкен.

Він переконаний, що союзники США по всьому світу "продовжуватимуть робити те, що вони роблять", а у Конгресі збережеться двопартійна підтримка України.

"Тож давайте подивимося, що буде найближчими днями і тижнями, як все це буде просуватися, адже іншого чарівного горщика з грошима немає", – зауважив Блінкен.

Він сказав, що схвалення підтримки України найближчим часом є життєво важливим.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повторив свою впевненість у тому, що Конгрес США схвалить додаткове фінансування для України попри розбіжності представників двох партій у питанні міграції.

Перед цим в США заявили про необхідність якомога швидше ухвалити рішення про допомогу Україні, оскільки наступні кілька місяців будуть критичними.

За даними ЗМІ, ключові помічники американського президента Джо Байдена на закритому засіданні в Конгресі попередили, що без схвалення додаткової військової допомоги Україні на фронті можливі значні труднощі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: