Білорусь не запрошуватиме спостерігачів ОБСЄ на парламентські й місцеві "вибори" 

Понеділок, 8 січня 2024, 15:27

Білорусь, де править антидемокартичний режим Лукашенка, не буде запрошувати на майбутні парламентські й місцеві "вибори" спостерігачів від ОБСЄ.

Як повідомляє Zerkalo.io, пише "Європейська правда", про це заявив постпред Білорусі при міжнародних організаціях у Відні Андрей Дапкюнас. 

Дапкюнас сказав, що Білорусь повідомила Бюро демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ, що не буде запрошувати в країну спостерігачів на лютневі вибори та "донесла свої аргументи і мотивацію". 

Раніше про це казав також очільник ЦВК Білорусі Ігор Карпенко, зазначивши, що Білорусь проводить вибори "для себе". Водночас він сказав, що Мінськ планує запросити представників виборчих комісій з країн СНД та Всесвітньої асоціації виборних органів.

Реклама:

25 лютого 2024 року у Білорусі проведуть "вибори" депутатів Палати представників та місцевих рад.

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська та інші опозиційні діячі закликали білорусів не брати в голосуванні участь.

Нагадаємо, нещодавно Білорусь і Швеція відкликали керівників своїх дипломатичних місій для консультацій після того, як Стокгольм призначив представницю при білоруській демократичній спільноті за кордоном.

У Брюсселі цього літа розпочала роботу консультативна група між ЄС та білоруськими демократичними силами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: