Торгпред України: На інцидент з зерном на кордоні потрібна реакція, щоб не почалося щось гірше

Понеділок, 12 лютого 2024, 10:59

Торговий представник України Тарас Качка вважає, що польська влада має рішуче відреагувати на дії польських фермерів, які розсипали зерно з українських вантажівок, щоб не допустити гірших насильницьких інцидентів.

Про це повідомляє "Європейська правда". 

"Єдине, що тепер може врятувати – зняти всі блокади і гарантувати безпеку українським вантажам в Польщі. Інакше завтра Меклер (один зі співлідерів протестів польських фермерів і перевізників. – Ред.) і його банда почнуть вбивати українців за те, що вони українці", – заявив Тарас Качка у своєму Facebook.

На його думку, недостатня реакція польської влади на пошкодження вантажу з України призведе "до сильнішої ксенофобії та політичного насильства".

Реклама:

"Лише місяць тому Польща згадувала вбивство мера Гданська на ґрунті політичної ненависті. Тепер маємо чергову ескалацію насильства на спільному кордоні. Ми на роздоріжжі – або боятися насильства, яке руйнує вже не польсько-українську торгівлю, а Люблінський трикутник, бо знищили зерно яке прямували до Литви. Або нарешті схаменутися і говорити як дорослі.

І якщо байдужість до насильства над українськими товарами в Польщі збережеться, то я не здивуюсь знищеним фурам з польським сиром чи просто знищеним польським товарам на полицях українських супермаркетів", – зазначив Тарас Качка.

Нагадаємо, у неділю біля КПП "Дорогуськ" протестуючі польські фермери висипали частину зерна з українських вантажівок, які перетнули кордон. 

Посол України у Польщі заявив, що очікує рішучої реакції польських органів влади на цей інцидент. 

Читайте і дивіться також інтерв'ю з торговим представником України про блокаду кордону, протести фермерів та дії Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: