Голова Єврокомісії наступного тижня може оголосити про рішення переобратись на посаду

Вівторок, 13 лютого 2024, 20:41

Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн уже наступного понеділка, 19 лютого, має оголосити про своє бажання балотуватися на другий термін.

Як пише "Європейська правда", про це в інтерв’ю AFP заявив Даніель Каспарі – депутат Європарламенту від німецького Християнсько-демократичного союзу, до якого входить і фон дер Ляєн.

За словами Каспарі, голова Єврокомісії може оголосити про свої наміри на засіданні ХДС у понеділок, 19 лютого.

"Це був би хороший знак для Європи", – додав він, запевнивши, що партія "від щирого серця" підтримає переобрання фон дер Ляєн.

Реклама:

За словами євродепутата, про висування фон дер Ляєн на посаду голови Єврокомісії також має оголосити Європейська народна партія – найбільша політична група Європарламенту, до якої входить ХДС, – на з’їзді в Бухаресті 6-7 березня.

65-річна Урсула фон дер Ляєн до обрання головою Єврокомісії очолювала Міністерство оборони Німеччини. Очікується, що її кандидатуру на виборах очільника виконавчого органу ЄС підтримає більшість країн-членів.

Раніше Урсула фон дер Ляєн заявила, що 2024 рік є "ключовим роком для демократії", оскільки відбудуться вибори до Європарламенту на тлі серйозних викликів, що стоять перед континентом насамперед через агресію РФ проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: