Шмигаль заявив, що спільна зустріч із Польщею на кордоні так і не відбулась

фото
П'ятниця, 23 лютого 2024, 18:21

Урядова делегація України на чолі з прем'єром Денисом Шмигалем так і не зустрілась із польськими колегами в районі спільного кордону 23 лютого для вирішення проблем блокування перевезень, оскільки представники Польщі не прибули.

Про це Шмигаль написав у Telegram-каналі, повідомляє "Європейська правда".

Голова уряду зазначив, що делегація України прибула раніше 23 лютого до кордону після пропозиції Володимира Зеленського Польщі "домовитися та знайти компроміс" стосовно блокади кордону.

Українську сторону представляли зокрема віцепрем'єри Ольга Стефанішина, та Олександр Кубраков, голови МВС та Мінагрополітики, заступники голів МЗС, Мінінфраструктури, Мінекономіки та очільники Державної прикордонної та митної служб.

Реклама:
 
Фото: Telegram Дениса Шмигаля

"Але, на жаль, така зустріч з польськими урядовцями сьогодні не відбулась", – додав він.

Група українських міністрів на чолі зі Шмигалем почала працювати на кордоні з Польщею

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що Денис Шмигаль разом з відповідними міністрами, що працюють над питаннями експорту, імпорту, товарообігу, які відповідають за логістику, інфраструктуру, агропромисловий комплекс, а також керівники прикордонслужби працюватимуть сьогодні на кордоні з Польщею.

Однак президент заявив, що йому не відомо, чи приїдуть на зустріч польські урядовці. Публічна згода на таку зустріч від Варшави до цього не надходила.

Як повідомлялось, 21 лютого президент Зеленський запропонував Польщі провести двосторонню зустріч на рівні урядів і, якщо потрібно, президентів у зв’язку з блокуванням польськими фермерами пунктів пропуску на спільному кордоні.

Польський прем'єр Дональд Туск відхилив запрошення президента Зеленського про урядову зустріч на кордоні. Він сказав, що така зустріч не повинна бути символічною, і що переговори двох урядів заплановані наприкінці березня у Варшаві.

Читайте також: Чому блокада кордону не означає відмови Польщі від проукраїнського курсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: