Кремль бачить "неминучість" війни з НАТО, якщо війська Альянсу будуть в Україні

Вівторок, 27 лютого 2024, 12:49

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що поява військ НАТО на території України призведе до прямого конфлікту Альянсу з РФ і ескалації ситуації.

Заяву Пєскова наводить російське агентство "Интерфакс", пише "Європейська правда", 

"У цьому випадку треба говорити не про ймовірність, а про неминучість (прямої війни з НАТО. – Ред.). Ось так і оцінюємо", – сказав Пєсков журналістам, відповідаючи на запитання, які є ризики ескалації та прямого конфлікту з НАТО в разі появи військових Альянсу на території України.

Пєсков зазначив, що обговорення західними країнами можливості направлення своїх військових в Україну – це новий елемент.

Реклама:

"Ми звернули увагу на те, що тема відправлення військових на Україну дійсно обговорювалася, ми також зафіксували, що дуже багата палітра думок з цього приводу, дійсно консенсусу немає", – заявив Пєсков.

Він також сказав, що Москві добре відома позиція президента Франції Макрона "щодо необхідності завдання Росії стратегічної поразки".

Президент Франції Емманюель Макрон після зустрічі в Парижі у понеділок допустив відправку західних військ до України у майбутньому, хоча наголосив, що наразі немає консенсусу серед союзників у цьому питанні.

Президент Польщі Анджей Дуда також заявив, що серед союзників Києва немає згоди про відправлення військ в Україну.

Після заяви Макрона Чехія, Польща та Швеція заявили, що не розглядають ідею відправлення своїх військових в Україну. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: