В уряді розраховують вже у березні отримати перший транш від ЄС в 4,5 млрд євро

Вівторок, 27 лютого 2024, 16:37

Міністр фінансів України Сергій Марченко прокоментував схвалення Європарламентом виділення пакета макрофінансової підтримки України обсягом 50 мільярдів євро.

Як повідомляє "Європейська правда", його заяву оприлюднило Міністерство фінансів України у Facebook.

"Розраховуємо отримати перший транш в рамках Ukraine Facility обсягом 4,5 млрд євро вже у березні. Своєю чергою уряд України відданий впровадженню узгоджених з ЄС реформ для отримання стабільного та передбачуваного фінансування", – зазначив Марченко.

Він вказав, що з початку повномасштабного вторгнення РФ Євросоюз надав Україні близько 26 млрд євро прямої бюджетної підтримки, назвавши це винятковою допомогою та проявом солідарності з українським народом у складний час випробувань.

Реклама:

"В умовах повної невизначеності щодо зовнішнього фінансування у перші місяці цього року, підтримка інституціями ЄС створення Ukraine Facility є важливим рішенням для підтримки стабільності фінансової системи країни", – наголосив Марченко.

Уряд України спільно з Єврокомісією має підготувати План України, що складатиметься з переліку реформ, які Київ впроваджуватиме протягом дії Інструменту, повідомляє Мінфін.

Відомство пояснило, що виконання зазначеного Плану є передумовою для отримання Україною пільгових кредитних та грантових коштів для фінансування видатків держбюджету на суму 39 млрд євро.

Раніше Європарламент на пленарному засіданні у вівторок схвалив виділення пакета макрофінансової підтримки України обсягом 50 млрд євро.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн казала, що ЄС розраховує надати перші кошти Україні у березні. 

В уряді раніше теж заявляли, що Україна розраховує у березні отримати від ЄС перший транш макрофінансової підтримки у розмірі 4,5 млрд євро в межах програми Ukraine Facility.

Читайте докладніше: Без поступок Орбану і з вимогами для Києва. Як ЄС схвалив 50 млрд євро допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: