Зеленський прибув до Албанії на саміт з державами Західних Балкан

фото
Середа, 28 лютого 2024, 07:08

Президент України Володимир Зеленський прибув до Албанії пізно ввечері у вівторок напередодні саміту з державами Західних Балкан.

Про приїзд Зеленського повідомив у Twitter (Х) міністр закордонних справ Албанії Іглі Хасані, пише "Європейська правда".

Хасані назвав приїзд українського лідера до Тирани "ключовим моментом для зміцнення двосторонніх зв'язків і солідарності з Україною в її героїчній боротьбі проти російської агресії".

Це перший візит Зеленського до балканської країни відтоді, як Росія 24 лютого 2022 року здійснила своє повномасштабне вторгнення в Україну. 

Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама відвідав Київ разом із тодішнім прем'єр-міністром Чорногорії Дрітаном Абазовичем у червні 2022 року.

У середу в Тирані Зеленський зустрінеться з кількома лідерами з регіону під час саміту "Україна – Південно-Східна Європа". 

Очікується, що ця зустріч призведе до надання додаткової допомоги Україні, а деякі албанці сподіваються, що ця подія також допоможе зміцнити зв’язки з їхніми європейськими сусідами.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 19 січня провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою.

Під час розмови Зеленський подякував Албанії за чітку позицію щодо російського вторгнення в Україну, підтримку в Радбезі ООН, а також оборонну й політичну підтримку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: