Вучич: Україна проведе саміт із країнами Західних Балкан

Четвер, 8 лютого 2024, 09:43

Найближчим часом Україна проведе саміт із країнами Західних Балкан.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Radio Slobodna Evropa, про це оголосив президент Сербії Александар Вучич.

"Ми не ставимо під загрозу співпрацю з Україною, я буду присутній на саміті Західних Балкан і України, який відбудеться найближчим часом. У нас дуже коректні відносини з українським керівництвом", – заявив Вучич під час спільного брифінгу із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Александар Вучич не повідомив інших деталей майбутнього саміту.

Реклама:

Проте, за інформацією джерел "ЄвроПравди", йдеться про саміт Україна – Південно-Східна Європа, який пройде 28 лютого у столиці Албанії Тирані.

Причому співорганізаторами саміту будуть і прем’єр-міністр Албанії Еді Рама, і президент України Володимир Зеленський. Зокрема, від їхнього імені розсилають запрошення лідерам європейських країн.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 19 січня провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою.

Під час розмови Зеленський подякував Албанії за чітку позицію щодо російського вторгнення в Україну, підтримку в Радбезі ООН, а також оборонну й політичну підтримку.

Минулого року, нагадаємо, Албанія оголосила про відкриття посольства в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: