Шмигаль відвідає Варшаву для участі у спільному засіданні урядів України і Польщі

Четвер, 8 лютого 2024, 15:48

На кінець березня у Варшаві заплановане спільне засідання урядів України та Польщі й зараз триває підготовка візиту до польської столиці прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Про це PAP Studio повідомив посол України в Польщі Василь Зварич, пише "Європейська правда". 

Зварич згадав про січневий візит прем'єр-міністра Дональда Туска до Києва. Посол сказав, що візит став відкриттям нової сторінки у польсько-українських відносинах, і що відбулася змістовна розмова, яка окреслила план спільних дій між двома країнами на найближче майбутнє.

"Ми хочемо розмовляти один з одним, реалізовувати багато хороших проєктів, зміцнювати наше стратегічне партнерство, і я думаю, що це шлях у правильному напрямку", – сказав Зварич. 

Реклама:

Він розповів про підготовку запланованого візиту прем'єр-міністра Шмигаля до Варшави й зазначив, що це "не лише офіційний візит, а й спільні міжурядові консультації, навіть, скажімо, спільне засідання українського та польського урядів".

"Це також буде такий дуже важливий формат для наших відносин. Є також дуже багато дуже конкретних, практичних планів у сфері економічного співробітництва, у сфері озброєнь, у сфері безпеки", – додав посол. 

Зварич повідомив, що напередодні візиту Шмигаля відбудеться засідання комітету з питань економічного співробітництва під головуванням віцепрем'єр-міністра України Ірини Верещук та міністра розвитку і технологій Кшиштофа Гетьмана. 

Туск наприкінці січня, після зустрічі з главою українського уряду в Києві, анонсував польсько-українські міжурядові консультації, які відбудуться у другій половині березня у Варшаві.

Глава уряду Польщі також заявляв під час січневого візиту, що проблеми в українсько-польських відносинах слід вирішити якомога швидше. 

Читайте у статті "ЄвроПравди" про те, що змінив візит до Києва прем'єра Туска.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: