Зеленський подякував США за нову допомогу на $300 млн на тлі суперечок у Конгресі

Середа, 13 березня 2024, 07:49

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність Сполученим Штатам за рішення про пакет допомоги на 300 млн доларів з терміново необхідною зброєю, кошти на який "знайшлися" через несподівану економію у контрактах. 

Як повідомляє "Європейська правда", заяву він опублікував у своєму Twitter (Х).

Зеленський подякував "президенту США Джо Байдену, його адміністрації, Конгресу та американському народу", акцентувавши, що уся ця зброя вкрай необхідна Україні і на полі бою, і для захисту тилових міст та інфраструктури. 

"Ціную виконання наших домовленостей з президентом Байденом. Очікуємо, що Конгрес схвалить додаткове фінансування якнайшвидше, щоб допомогти нам наближати нашу спільну перемогу", – зазначив Володимир Зеленський. 

Нагадаємо, анонсований Білим домом пакет на 300 млн доларів є першим з грудня 2023 року. Кошти на нього "знайшлися" через непередбачувану економію в уже укладених Пентагоном контрактах на заміщення переданої Україні зброї.

Як відомо, ще з минулої осені у Конгресі США тривають суперечки довкола пакету додаткового фінансування на потреби нацбезпеки, куди включили і кошти на підтримку України, через суперечку між демократами і республіканцями стосовно заходів протидії міграції на південному кордоні. 

Сенат США врешті схвалив пакет, але спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон погрожує заблокувати його.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: