Литва надала Україні системи для боротьби з дронами

Новини — П'ятниця, 22 березня 2024, 14:20 —

Литва оголосила про передачу Україні своїх систем протидії безпілотникам.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє міністерство оборони балтійської країни.

"Литва продовжує надавати безперервну військову підтримку Україні. 22 березня в Україну доставили литовські системи протидії безпілотникам", – йдеться в повідомленні.

Відомство зазначило, що військова допомога, яку передають Україні в межах системи національної оборони, включає широкий спектр озброєнь, боєприпаси, дрони, антидрони, навчання військ, ремонт важкої техніки та іншу допомогу, що надають відповідно до заявлених потреб України.

Реклама:

"Литва вже розробила довгостроковий план підтримки України, який передбачає пакет військової допомоги на суму 200 мільйонів євро на 2024-2026 роки", – вказує Міноборони.

Раніше Литва оголосила, що надає 35 мільйонів євро на закупівлю артилерійських снарядів для України у рамках чеської ініціативи.

Нагадаємо, йдеться про "знайдені" Чехією у третіх країнах 800 тисяч артилерійських снарядів, які Прага знайшла можливість викупити для передачі Україні, а низка партнерів зголосилися профінансувати цю закупівлю, проте не всі заявили про свою участь публічно. 

Перед цим представник Литви Вайдотас Урбеліс на 20-й зустрічі у форматі "Рамштайн" закликав союзників підтримати Україну обладнанням для розмінування та навчанням.

Урбеліс також подякував країнам, які приєдналися до очолюваної Литвою коаліції з розмінування України, до якої наразі входять 22 держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: