Парламент Італії схвалив участь країни у військовій місії в Червоному морі

Середа, 6 березня 2024, 07:40

Італійські законодавці схвалили участь країни у військово-морській місії ЄС із захисту вантажних суден у Червоному морі від нападів єменських бойовиків-хуситів.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

Завданням місії є "самооборона, тобто нейтралізація прямих нападів на торгові кораблі під конвоєм та відбиття будь-яких спроб захоплення суден", – заявив глава МЗС Італії Антоніо Таяні в нижній палаті парламенту, де 271 депутат проголосував за участь у місії Aspides. Лише шість законодавців були проти.

У Червоному морі пошкодили три важливих телекомунікаційних кабелі

Реклама:

За його словами, це включає застосування військової сили у разі нападу. Водночас італійський Сенат схвалив місію 153 голосами проти 0.

Парламент також схвалив участь Італії в гуманітарній місії в Газі, а також місію Міністерства юстиції для допомоги у відновленні громадянського суспільства в Україні.

Днями корабель Військово-морських сил Італії Duilio збив безпілотник, що летів на нього в Червоному морі.

Як відомо, з 19 лютого офіційно почала роботу військово-морська місія ЄС для захисту цивільного судноплавства в Червоному морі під назвою Aspides.

У грудні США започаткували спеціальну військову місію у регіоні за участі 10 союзників з метою захищати торгові судна. Відтоді збили численні ракети й дрони, запущені хуситами, та неодноразово завдавали ударів по їхніх військових об'єктах та зброї на території Ємену.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: