Латвія долучиться до чеської ініціативи із закупівлі 800 тисяч снарядів для України

Середа, 6 березня 2024, 17:55

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс повідомив, що його країна долучиться до ініціативи Чехії із закупівлі сотень тисяч артилерійських снарядів для України.

Про це, як пише "Європейська правда", він повідомив у Twitter (X).

"Латвія приєднається до чеської ініціативи, запропонованої президентом (Чехії. – Ред.) Петром Павелом, щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України", – написав голова латвійського Міноборони.

"Це критично важливий ресурс для перемоги над Росією, і ми повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну. Razom do peremogi!" – додав він.

Реклама:

Нагадаємо, на Мюнхенській безпековій конференції чеський президент Петр Павел заявив, що Чехія знайшла до 800 тисяч снарядів стандартного калібру НАТО, які може за кілька тижнів відправити в Україну, якщо отримає фінансування для доставки.

Чеське Міністерство оборони раніше заявило, що координує зусилля і заручилося попередніми зобов'язаннями з боку Канади і Данії, а також інших країн, які не захотіли, щоб їх називали.

Публічно про участь раніше заявили Нідерланди, які передали на закупівлю боєприпасів 250 мільйонів євро, і Бельгія, яка передасть 200 мільйонів євро. Також про підтримку заявили Франція і Німеччина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: