У Брюсселі відновилася конференція правоконсерваторів, яку у перший день зупинили

Новини — Середа, 17 квітня 2024, 10:49 —

У Брюсселі відновилася конференція європейських правоконсерваторів, серед гостей якої – у тому числі угорський прем’єр Віктор Орбан.

Про це повідомляє Associated Press, пише "Європейська правда".

Після призупинення заходу у перший день події організатори оскаржили у суді рішення влади у Брюсселі, де вирішили, що на тлі події можуть виникнути загрози для громадського порядку. Суддя задовольнив їхню скаргу і зупинив дію розпорядження, тож у середу конференція продовжиться.  

У скасований перший день події там мали виступати британський прихильник Brexit Найджел Фарадж та ультраправий французький політик Ерік Земмур, виступ Орбана планувався у середу. 

Реклама:

Мер округу Брюсселя, де розташована конференц-зала, пояснив розпорядження поліції тим, що організація, що позиціонує себе як антифашистська, погрожувала зірвати з’їзд та за допомогою листів тиснула на організаторів. 

Проте рішення розкритикували прем’єр-міністри і Бельгії, і Британії. 

Бельгійський прем’єр Александр де Кроо, хоча є опонентом правоконсерваторів, наголосив, що муніципальна автономія – наріжний камінь демократії, але її рішення не мають переступати гарантовану конституцією свободу слова і зібрань. 

Речник прем’єра Британії Ріші Сунака повідомив, що той стурбований таким розвитком подій, оскільки вважає, що подібне скасування заходів шкодить свободі слова та демократичному ладу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: