Віцеканцлер Німеччини: Готові швидко допомогти з відновленням енергоінфраструктури України

Новини — Четвер, 18 квітня 2024, 15:44 —

Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек запевнив, що німецькі компанії готові негайно долучитися до відновлення енергетичної інфраструктури України, яка була зруйнована внаслідок російських атак.

Про це німецький урядовець заявив на спільній пресконференції з міністеркою економіки України Юлією Свириденко у Києві, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Габек розповів, що українські урядовці показали йому наслідки російських ударів по енергетичній інфраструктурі, а також пояснили необхідність того, що потрібно зробити вже зараз.

Зокрема, зазначив віцеканцлер, за літо необхідно вибудовувати резервну інфраструктуру.

Реклама:

"З німецького боку підприємства відреагували просто одразу, сказавши: "Гаразд, ми все зрозуміли. До кого нам потрібно звертатися, якщо ми це зробимо (інвестуватимемо у відбудову. – Ред.)? Наскільки гарантованим буде фінансування?"… Тож тепер ми намагаємось якомога швидше діяти й цій логіці має усе підпорядковуватися. Енергетичну інфраструктуру потрібно швидко відбудувати й ми робитимемо все, що допоможе в цьому плані", – підкреслив Габек.

За його словами, важливо, аби видатки на допомогу Україні, як військову, так і для відбудови енергоінфраструктури, фінансувалися як першочергові.

А для залучення німецьких інвесторів на український ринок є дуже ефективний інструмент – інвестиційні гарантії, додав Габек.

У четвер Роберт Габек прибув з неоголошеним візитом до Києва. За його словами, цей візит є знаком того, що Німеччина повинна і буде надавати тривалу підтримку Україні.

Нагадаємо, 13 квітня Німеччина оголосила про термінову передачу Україні одного зенітно-ракетного комплексу Patriot.

А міністри закордонних справ і оборони Німеччини у листі до десятків країн анонсували глобальну ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: