Апеляційний суд відхилив спробу Трампа перенести суд щодо "прихованих грошей"

Новини — Вівторок, 9 квітня 2024, 08:40 —

Апеляційний суд у Нью-Йорку у понеділок відхилив клопотання адвокатів експрезидента США Дональда Трампа щодо відкладання судового розгляду у справі про "приховані кошти" для впливу на вибори через місце його проведення.

Про це повідомляє The Hill, пише "Європейська правда".

8 квітня на позачерговому засіданні адвокати Трампа намагалися переконати суддю, що Мангеттен, де сильна підтримка Демократичної партії – неналежне місце для розгляду справи ексочільника Білого дому. Натомість вони пропонували перенести суд в округ Стейтен-Айлед – єдиний у Нью-Йорку, де Трамп переміг у 2020 і 2016 роках. 

Суддя Лізбет Гонзалес за підсумками розгляду відхилила клопотання.

Реклама:

Також адвокати Трампа намагаються оскаржити накладену на свого підзахисного заборону висловлюватись щодо свідків прокурорів і сім'ї судді Мерчана. Також Трамп хоче домогтися відводу судді, посилаючись на нібито конфлікт інтересів: його донька працює у консалтинговій фірмі, яка обслуговувала передвиборчу кампанію Джо Байдена у 2020 році.

Даний судовий розгляд має стати першим судом у кримінальній справі щодо Трампа та будь-якого президента США. 

Судовий розгляд справи мав початися ще 25 березня, але відклався – адвокати експрезидента домоглись 30-денної відстрочки, поскаржившись на брак часу для вивчення всіх матеріалів.

Нагадаємо, справа стосується історії, коли порноакторка Стормі Деніелс зустрілася з Трампом на благодійному гольф-турнірі й він заплатив їй за секс у готелі біля курортного озера Тахо.

Прокурори вважають, що у жовтні 2016 року, у розпал президентської кампанії, порноактриса отримала в рамках угоди про нерозголошення принаймні $130 тисяч, які насправді були призначені на фінансування передвиборчої кампанії Трампа. Це кримінальний злочин, за який за законами штату Нью-Йорк загрожує до чотирьох років ув’язнення.

Трамп заявляє про свою невинуватість та політичне переслідування з боку адміністрації президента Джо Байдена.





Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: