Голова Євроради поговорив з президенткою і прем’єром Грузії через закон про "іноагентів"

Новини — Четвер, 16 травня 2024, 09:51 —

Президент Європейської ради Шарль Мішель провів телефонні розмови з президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі та прем’єром Іраклієм Кобахідзе у зв’язку з ухваленням закону "Про прозорість іноземного впливу".

Як пише "Європейська правда", про це Мішель розповів у своєму Twitter (X).

Мішель зазначив, що спершу відбулася розмова з президенткою і після того – з Кобахідзе. 

"Підкреслив мою повну підтримку того, щоб допомагати народу Грузії рухатися до європейського майбутнього, у тому числі – знайти найкращий спосіб відреагувати на справедливі занепокоєння обох сторін", – написав Шарль Мішель. 

Як повідомляє "Эхо Кавказа" з посиланням на джерело "Радіо Свобода" у Брюсселі, у розмові з Зурабішвілі Мішель подякував президентці за її зусилля для зменшення поляризації грузинського суспільства, а у розмові з Кобахідзе – закликав шукати шляхи виходу з "політичної турбулентності" та зазначив, що грузинський народ має визначити своє майбутнє. 

Як відомо, 14 травня грузинський парламент схвалив у фінальному третьому читанні скандальний проєкт "Про прозорість іноземного впливу". Після схвалення під парламентом поліція почала розганяти людей, сталися сутички й затримання. Перед тим депутати побилися під час дебатів.

У середу міністри закордонних справ Литви, Естонії та Ісландії приєдналися до ходи, що прямувала до грузинського парламенту, а потім виступили перед противниками закону про "іноагентів".

Читайте також: Росія виграє Грузію. Як ЄС та США втрачають вплив на Тбілісі та чи реально це розвернути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: