Прем’єрка Литви: Готові відправити свої війська в Україну для тренувань

Новини — П'ятниця, 31 травня 2024, 09:45 —

Литва готова направити свій військовий контингент для допомоги в підготовці військ на українській території.

Про це в інтерв’ю Bloomberg заявила прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте, повідомляє "Європейська правда".

За її словами, Литва готова відправити свої війська для тренувань в Україну у співпраці з іншими зацікавленими країнами.

Шимоніте нагадала, що Литва допомагала з навчаннями українських військових ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, і між литовськими і українськими збройними силами існує давня співпраця.

Реклама:

"І ми тренуємо їх у третіх країнах, ми тренуємо їх у Литві. І якщо буде потрібно, можливо, тренуватимемо їх (українських солдатів – Ред.) також в Україні у партнерстві з країнами, які захочуть це зробити", – сказала литовська прем'єрка.

Шимоніте підкреслила, що необхідно робити все, щоб допомогти Україні, яка у війні проти РФ відстоює свій суверенітет і територіальну цілісність.

Напередодні агентство Reuters повідомило, що Франція незабаром може відправити військових інструкторів в Україну, незважаючи на занепокоєння деяких союзників і критику з боку Росії.

За даними видання Le Monde, французький президент Емманюель Макрон прагне створити коаліцію держав, готових відправити військових інструкторів для навчання українських солдатів безпосередньо в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: