12 вересня 2014

Статті
Санкції ЄС: необхідні, ефективні та своєчасні
Міністр Великої Британії у справах Європи: ЄС було нелегко здійснити цей крок. Але ми не можемо лишатися осторонь, коли президент Путін брутально порушує міжнародне право та права суверенної сусідньої держави. Ми не можемо ігнорувати смерті та руйнування, до яких призвели дії Росії на нашому спільному континенті.
Інтерв'ю
Тоомас Гендрік Ільвес: Путін чесно каже, що він робитиме надалі
Насправді, Путін є дуже відвертим політиком. Начальник Генштабу МО Росії Герасимов прямо писав про ведення гібридних воєн, про "зелених чоловічків". Просто не всі звертають увагу на те, що говорить Путін. А він це казав ще в лютому 2013 року!
Новини
22:50
Росія не буде вводити мита для України до кінця 2015 року
"Оскільки Україна і ЄС беруть на себе зобов'язання не застосовувати ті положення, які прописані в угоді, після ратифікації до кінця 2015 року, то Росія в цих рамках і до цієї дати бере на себе зобов'язання не застосовувати захисних заходів", - пояснив міністр.
22:20
Росія підготує позови через нові санкції ЄС і США
"Так, я вважаю, що навіть і минулий пакет санкцій - це привід звернутися до СОТ. І ми будемо звертатися", - заявив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв.
22:14
Саріуш-Вольський: Ратифікація асоціації країнами ЄС триватиме до року
"Думаю, що ратифікація триватиме 6-12 місяців ",- сказав він, додавши, що у кожній з 28 країн ЄС цей процес триватиме по-різному, оскільки процедури у парламентах країн відрізняються.
21:57
Росія відповість на санкції забороною імпортних холодильників
У відповідь на західні санкції Росія планує заборонити імпорт не тільки автомобилів та одягу, але й холодильників та продукції нафтохімії.
21:28
МЗС та ЄС підкреслюють – угоду ратифікують, незважаючи на домовленості
"Наступного вівторка Угода про асоціація буде синхронно ратифікована Європарламентом та Верховною радою", - заявив Жозе Мануел Баррозу, виступаючи на урочистій вечері Yalta European Strategy.
20:24
Єврокомісія офіційно підтвердила, що асоціацію поставлено на паузу. "Заради миру"
Джерела ЄС наголошують, що ключовою фразою в прес-релізі є те, що це рішення "стане частиною пакета всеохоплюючого мирного процесу в Україні". Між тим інші деталі "мирних домовленостей" наразі не розголошуються.
19:13
ОновленоЄС продовжить односторонні преференції для Києва. Виконання угоди відкладено на рік
Таким чином, це означає, що Угода про асоціацію в частині зони вільної торгівлі не буде застосовуватися.
18:58
ЗМІ: Російський "Містраль" таки вийде в море
"Владивосток" повинен вийти в море в ніч з п'ятниці на суботу з порту Сен-Назер.
17:29
Оновлено о 17.50Під санкції США потрапили "Газпром" та "Лукойл"
Під санкції США потрапило 5 російських енергетичних компаній - "Газпром", "Газпром нафта", " ЛУКОЙЛ", " Сургутнефтегаз", " Роснефть".
17:04
УКРАЇНА ТА ЄС ГОТОВІ ДО ПОСТУПОК РФ. Переговори в суботу - джерела
Брок підкреслив, що домовленість не передбачає зміни тексту угоди: "Жодне слово не повинно бути змінене. Угода буде ратифікована в тому вигляді, який є наразі. А далі Єврокомісія може погодитися на зміни в графіку її виконання".
16:48
Порошенко: текст асоціації змінюватися не буде, але питання для дискусії є
"Ніяких винятків та змін тексту відносно того, що я підписав 27 червня, немає", - заявив президент.
16:14
Росія вже обіцяє "адекватні заходи" на ратифікацію асоціації
"Це остання можливість... Якщо до нас не прислухаються наші партнери, якщо вважатимуть наші аргументи непереконливими, то ми будемо вживати адекватних захисних заходів", - заявив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв у Брюсселі.
15:41
Україна не отримала ПДЧ від НАТО, бо провела мало реформ - президент Естонії
"На той момент уже була втома від України, а інші країни, які раніше приєдналися до Плану дій щодо набуття членства в НАТО – та ж Хорватія або Албанія – до того демонстрували набагато сильніший прогрес у військовій реформі, ніж Україна", - сказав він.
14:49
Сікорський стане новим маршалком Сейму - ЗМІ
Майбутній прем'єр-міністр Ева Копач в четвер розмовляла з Сікорським та запропонувала йому взяти на себе ці функції. Як повідомляють джерела, він погодився очолити нижню палату польського парламенту.
14:11
ЗМІ: США введуть санкції проти Сбербанку Росії
США у п'ятницю обмежать доступ великим російським банкам, включаючи Сбербанк, до американського ринку капіталу.
13:48
Кабмін запропонував свої санкції проти росіян, які підтримують військову агресію
Кабмін пропонує Раді нацбезпеки та оборони затвердити санкції проти російських громадян та компаній, які підтримали військову агресію щодо України, тероризм і окупацію частини її території.
13:26
Лавров: санкції ЄС підривають мирний процес
Євросоюз підриває мирний процес в Україні, який було започатковано перемир'ям, вважає міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.
13:15
Фінський прем'єр сподівається, що санкції проти РФ довго не триватимуть
"Після трьох тижнів, наприкінці вересня, Європейський союз розгляне ситуацію ще раз. Я сподіваюся, що ми можемо скасувати санкцій на цій стадії", - заявив він.
13:01
Польська Gaz System відновила реверс газу в Україну
12:42
За даними нового опитування, більшість шотландців - проти незалежності
За даними останнього опитування, проведеного соціологічним інститутом YouGov, 52% шотландців виступають проти незалежності регіону.
12:35
ЄС просить Каньєте продати акції до призначення його єврокомісаром
Нового єврокомісара з питань енергетики Мігеля Аріаса Каньєте попросили продати акції у нафтовій компанії, якими він володіє, до затвердження його кандидатури на посаду.
12:20
ЗМІ: ЄС піде на значні поступки Росії щодо асоціації
"Це результат значних дипломатичних зусиль, в яких дуже важливу роль відіграла канцлер Німеччини Ангела Меркель", - говориться в статті.
12:16
Стросс-Кан: санкції проти РФ "працюють", але солідарності від Європи ви не дочекаєтесь
"Я вражений не тим, які слабкі санкції, а тим, які слабкі дії ЄС на підтримку України. Жоден європеєць не хоче вмирати за Україну, це зрозуміло. Але вони навіть не хочуть платить за Україну. Ми чули багато слів солідарності (від представників ЄС). Де вона, ця солідарність?" - запитав Домінік Стросс-Кан у присутніх на конференції.
12:00
Сікорський: Якби ЄС був більш рішучим, конфлікту на Донбасі не було б
"Можливо, якби реакція ЄС на анексію Криму була більш рішучішою і були застосовані серйозніші санкції, конфлікту на Донбасі не сталося", - заявив Сікорський.
11:38
Австрія заявила про недоотримання газу з Росії
Австрія заявила про те, що 11 вересня отримала від Росії на 15% менше газу, ніж передбачено контрактом.
11:36
Порошенко: Було б неввічливо не надати нам перспективу членства
Президент Петро Порошенко вважає, що Європейський союз запропонує Україні членство у майбутньому.
11:06
Британський урядовець: санкції ЄС - ефективні
"У липні жодній російській компанії не було виділено ані копійки кредиту. Вартість євробондів, виданих російським компаніям, знизилася на вражаючі 93% від початку 2014 року. Рубль досяг історичного мінімуму щодо долара", - відзначає Лідінгтон.
11:01
Ціна на нафту падає у відповідь на нові санкції ЄС
Сьогодні ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures досягла двотижневого мінімуму, впавши на 0,28% - до $97,81 за барель.
10:50
Президент Європарламенту: кризу не вирішити без згоди РФ
Президент ЄП підкреслив, що українська та європейська сторони мають враховувати інтереси Росії під час пошуку шляхів виходу з конфлікту.
10:29
Ринок акцій РФ знову відкрився зниженням
10:12
Британський міністр: тисячі російських військових і десятки танків воюють в Україні
"Ми знаємо, що тисячі російських військових і десятки російських танків воюють в Україні. Я чув свідчення очевидців, бачив незаперечні дані розвідки та читав повідомлення в ЗМІ", - відзначає він.
09:51
Крим буде повернено невійськовим шляхом - Порошенко
"Так, у нас значні проблеми. Нам кажуть, що ми втратили Крим. Але одного дня ми повернемо цю землю", - сказав, зокрема, президент.
09:49
CША й Канада скасували спільні військові навчання з Росією
Сполучені Штати Америки й Канада скасували спільні військово-повітряні навчання з Росією, які цього року мали відбутися біля берегів Аляски.
09:40
Оновлено о 10.40Нові санкції ЄС проти Росії опубліковано. У списку - Жириновський та "Калашников"
"Офiцiйний журнал ЄС" опублікував нові санкції проти Росії.
09:37
Петро Порошенко підтверджує, що асоціація буде ратифікована у вівторок
"У вівторок, 16 вересня, я буду готовий бути в Європейському парламенті – перепрошую, помилився, в українському парламенті. У нас буде відеозв'язок. З українського парламенту ми бачитимо Європарламент, а вони бачитимуть нас", - розповів глава держави.
09:25
У Бундестазі заявили про плани Росії посилити військову агресію в Україні
Заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Андреас Шокенгофф заявив про наявність інформації "про ще далекоглядніші плани" російської військової агресії в Україні.
08:39
ОновленоКарла Більдта звинувачують у корупції
Шведські журналісти звинуватили свого міністра закордонних справ Карла Більдта у корупції та лобіюванні інтересів колишньої влади Грузії.