Росія вже обіцяє "адекватні заходи" на ратифікацію асоціації

П'ятниця, 12 вересня 2014, 16:14

Росія з 1 листопада введе заходи у відповідь на Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це заявив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, пише  РІА "Новости".

Зокрема, Росія  введе мита на імпорт товарів з України та посилить митне адміністрування і санітарний контроль українських товарів, якщо з цієї дати повною мірою запрацює Угода про асоціацію Києва з ЄС, заявив він.

"Повістка була підтверджена президентом - ми цілком налаштовані на пошук компромісів, ми хотіли б знайти на них відповіді в цій непростій ситуації", - сказав Улюкаєв.

"Це остання можливість... Якщо до нас не прислухаються наші партнери, вважатимуть наші аргументи непереконливими, то ми будемо вживати адекватних захисних заходів", - заявив він у Брюсселі.

За його словами, якщо 17-18 вересня відбудеться ратифікація угоди з усіма позиціями, які  викликають занепокоєння в Росії, і з 1 листопада цього року вона набуде чинності, то з цієї дати будуть введні захисні заходи.

Нагадаємо, у п'ятницю 12 вересня відбудеться черговий раунд переговорів представників ЄС, України та Росії щодо Угоди про асоціацію.

ЄвроПравда повідомляла, що, за інформацією німецьких ЗМІ, ЄС та Україна підуть на значні поступки Росії щодо Угоди про асоціацію, підписаної в червні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.