Карла Більдта звинувачують у корупції

Оновлено
П'ятниця, 12 вересня 2014, 08:39

Шведські журналісти звинуватили міністра закордонних справ країни Карла Більдта у корупції та лобіюванні інтересів колишньої влади Грузії.

Про це пише шведське видання Aftonbladet.

Співробітники таблоїду запевняють, що мають документи, які підтверджують отримання PR-компанією, пов‘язаною з Більдтом, $3 млн від колишньої влади Грузії за покращення іміджу Михаїла Саакашвілі.

Колишній голова державної канцелярії Грузії Петре Мамрадзе підтвердив факт угоди, зазначивши, що її було укладено до того, як Карл Більдт очолив МЗС.

"Все це відбулося в той період, коли Більдт вже не був прем’єр-міністром Швеції та ще не був призначений на посаду голови МЗС", - заявив Мамрадзе.

Aftonbladet пише, що Більдт, який протягом 2004-2006 років очолював раду директорів шведського PR-агентства Kreab, підписав контракт з Саакашвілі на суму $3 млн. Згідно з умовами контракту, агентство мало допомагати колишньому керівництву Грузії налагоджувати зв’язки з європейськими політиками та ЗМІ.

Шведське видання зазначає, що згідно з документами, які знаходяться у їхньому доступі, контракт з надання послуг Саакашвілі діяв і після того, як Більдт очолив МЗС. 

"Карл Більдт - корупціонер. Я заявляю про те, що він займався корупцією у той час, коли підтримував тісні стосунки з Саакашвілі", - заявив міністр з уряду Саакашвілі Георгій Хаіндрава.

Сам очільник шведського МЗС спростував цю інформацію у розмові з виданням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.