22 вересня 2014

Статті
Комісію Юнкера можуть заблокувати через проблемних комісарів
П'ятеро комісарів, номіновані від Словенії, Великої Британії, Іспанії, Угорщини та Мальти, є найбільш "уразливими" до питань європарламентарів з огляду на свої політичні погляди, а також невідповідність тим посадам, на які їх призначили. Через це комісію Юнкера можуть заблокувати в цілому.
Колонки
Чого зараз найбільше потребує Україна? Досвід реформ у Словаччині
Будь-яка реформа – це зміна. А люди не люблять і бояться змін. Це цілком природно і нормально... 25 років тому Словаччина виробляла старі радянські танки, проте не виробила жодного автомобіля. Зараз ми найбільший автовиробник у світі з розрахунку на душу населення. Головна причина успіху – реформи.
Новини
21:55
Рубль продовжує дешевшати через санкції
21:23
Уряд Румунії уникнув відставки
Румунський парламент відхилив вотум недовіри уряду на чолі з лідером Соціал-демократичної партії Віктором Понтою, ініційований опозицією.
19:06
Польща замовила у США озброєння на півмільярда доларів
"Запропонований продаж сприятиме зовнішній політиці і цілям національної безпеки США, допомагаючи підвищити безпеку союзника по НАТО. Польща продовжує залишатися важливою силою для політичної стабільності та економічного прогресу в Центральній Європі", - зазначається в повідомленні управління військового співробітництва (DSCA) Пентагона.
18:20
ЄС надасть мільярдну допомогу лише у разі виконання Києвом критеріїв
Це правило діятиме попри те, що формальне рішення про виділення такої допомоги Києву вже ухвалене Брюсселем. "Допомога від ЄС базується на низці умов, які український уряд має виконати, щоб отримати гроші", - підкреслюють в представництві Євросоюзу.
18:05
Драгі: економіка єврозони втрачає імпульс до зростання
Економіка єврозони втрачає імпульс до зростання, рівень безробіття залишається неприпустимо високим, вважає голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі.
18:05
У другому кварталі імпорт товарів з України в ЄС виріс на 9,07%
При цьому в квітні 2014 року імпорт зріс на 0,7% порівняно з квітнем 2013 року, в травні - на 11,28%, а в червні - на 17,3% у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
17:55
Чехія готова прийняти українських військових на лікування
Як відомо, навесні в Чехії лікувалися поранені учасники київського Євромайдану.
17:16
Україна реформує місцеве самоврядування за євростандартами
Протокол до Європейської хартії місцевого самоврядування містить застереження проти хабарництва чи використання силових або примусових форм участі особи в суспільному житті місцевих громад.
17:08
ОБСЄ закликає приділяти більше уваги правам людини та національних меншин
ОБСЄ закликає приділяти більше уваги правам людини та національних меншин. Це є головною темою обговорення на нараді Офісу з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ, що триває у Варшаві.
17:00
Через санкції в РФ очікується зростання цін на продукти
16:36
ЄП може заблокувати новий склад Єврокомісії
Причиною є декілька кандидатів, політична приналежність, а також попередній досвід яких викликають багато запитань.
15:20
Ризька дума заборонила антиукраїнський пікет
Організатором зборів є приватна особа Анда Борисова. Проте в публічному просторі акцію активно рекламує відомий нацбол Бенес Айо.
15:04
додано відеоГенконсула в Барселоні звинувачують у підтримці режиму Януковича. Дипломат досі працює
Українська громада вже півроку безрезультатно вимагає відкликання генерального консула України в Барселоні Олександра Хрипунова. Хрипунов і досі у своїх заявах обгрунтовує демократичність рішень Верховної ради щодо "диктаторських законів" від 16 січня.
13:23
Єврокомісія інтенсифікує розслідування щодо "Газпрому"
"Ми не лише не зупинили, але й інтенсифікували розслідування щодо "Газпрому", - сказав речник Єврокомісії під час брифінгу.
12:39
Пілоти Air France продовжують страйкувати. Керівництво компанії йде назустріч
Керівництво авіакомпанії Air France заявило про намір відкласти до кінця року плани щодо запуску лоукостера Transavia, що власне і спричинило невдоволення її співробітників та призвело до страйку пілотів.
12:14
Міноборони Польщі: Ми продамо Україні зброю, якщо вона захоче
"З липня в ЄС скасовано ембарго на продаж зброї Україні. Якщо вона захоче та буде до цього готовою, то є відповідна процедура", - зазначив міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк.
12:05
У Польщі офіційно призначено новий уряд
Президент Польщі Броніслав Коморовський офіційно призначив новий уряд країни, який очолила Ева Копач.
11:54
ЄС цього тижня перевірить якість української молочної продукції
Цього тижня в Україну прибуває місія Європейського союзу, яка дасть оцінку виробникам молочної продукції та підтвердить їх право на експорт до ЄС.
11:33
Литва попереджає про активізацію російської розвідки
Департамент держбезпеки Литви підготував інформаційне видання, в якому інформує громадян про цілі та загрози діяльності іноземних служб розвідки в Литві.
10:54
Євродепутат: у ЄС є докази присутності російської армії в Україні
Європейський союз має докази присутності російських військ в Україні та більше не вважає Росію партнером.
10:54
Російські нафтові компанії визнали дієвість санкцій ЄС
У "Роснефти" під питанням опинилася перспектива видобутку в Арктиці, "Газпромнефти" доведеться шукати нових постачальників обладнання для роботи на шельфі, а ЛУКОЙЛ прогнозує складнощі з важковидобувною нафтою, пише російське видання.
10:30
Каталонія найближчим часом оголосить референдум про незалежність
Президент женералітату (уряду) Каталонії порадив прем'єр-міністру Іспанії Маріано Рахою взяти приклад з Великої Британії.
10:24
РФ встановила термін підвищення мит для товарів з України
Росія підніме мита на товари з України протягом десяти днів після початку процесу імплементації угоди про асоціацію з ЄС.
10:10
ФотоВ Чорне море увійшов французький військовий корабель
Місія корабля полягає в перехопленні і аналізі всіх типів сигналів, у тому числі отриманих за допомогою супутників.
09:58
Жителі Гельсінкі на один день відмовилися від автомобілів
Сьогодні мешканці Гельсінкі користуються виключно громадським транспортом або ходять пішки у рамках традиційної акції "день без авто".
09:36
ФотоНовим головою військового комітету НАТО обрано чеського генерала
Голова військового комітету представляє на основі консенсусу думки усіх начальників генеральних штабів країн НАТО, а також є головним військовим радником Генсека Альянсу та інших вищих органів НАТО.
09:31
Німецькі оборонні підприємства погрожують перенести виробництво за кордон
Німецькі компанії оборонної промисловості погрожують перенести виробництво за кордон, якщо федеральний уряд продовжуватиме знижувати обсяги замовлень на їхню продукцію та не зніме заборону на її експорт.
09:14
В Мінагро призначили заступника міністра з євроінтеграції
Владислава Рутицька до останнього часу працювала заступником гендиректора компанії "Мрія Агрохолдинг", зазначає профільне видання Латифундист. Відомо, що в серпні "Мрія" оголосила технічний дефолт за деякими своїми цінними паперами.
09:08
Дослідження МЗС ФРН: Росія - авторитарна держава
Держдума РФ "танцює під дудку Путіна", а російські правоохоронні органи приймають рішення, які влаштовують Кремль, йдеться в дослідженні МЗС ФРН.
08:42
ФотоЄС оцінив наслідки санкцій для Росії
Зокрема, російська економіка впала на 0,5% у першому кварталі цього року. Також жодного євро, долара чи швейцарського франка не було позичено російським компаніям у липні цього року.