Драгі: економіка єврозони втрачає імпульс до зростання

Понеділок, 22 вересня 2014, 18:05

Економіка єврозони втрачає імпульс до зростання, рівень безробіття залишається неприпустимо високим, вважає голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на виступ Драгі у комітеті з економічної та монетарної політики Європарламенту в понеділок.

Європейський чиновник відзначив збереження негативних ризиків в економіці єврозони.

"Економіка єврозони втрачає імпульс до зростання. Після помірного підйому протягом останніх кварталів зростання ВВП зупинилося у квітні-червні цього року. Інформація про економічні умови, яку ми отримали цього літа, була гіршою, ніж ми очікували", - заявив Маріо Драгі.

За його словами, неприпустимо високий рівень безробіття та збереження слабких темпів зростання обсягів кредитування, напевно, обмежуватимуть темпи відновлення економіки.

"Негативні ризики щодо очікуваного економічного зростання залишаються. Зокрема, йдеться про підвищену геополітичну напругу, яка може послабити ділову та споживчу довіру. Ризик недостатності структурних реформ може спричинити тиск на бізнес-середовище", - сказав Драгі.

За словами голови ЄЦБ, заходи, яких вживає Центральний банк за результатами засідання у вересні, доповнюють ті кроки, які було зроблено у червні.

Як повідомляли раніше, 4 вересня ЄЦБ оголосив про намір знизити базові ставки та розпочати програму викупу цінних паперів.

Базова відсоткова ставка за кредитами була знижена з 0,15% до 0,05% річних, ставка за депозитами – з мінус 0,1% до мінус 0,2%, відсоткова ставка за маржинальними кредитами - з 0,4% до 0,3%.

Всі три види ставок обновили історичний мінімум.

Реалізація країнами єврозони структурних реформ, за словами Драгі, є ключовим доповненням стимулюючої монетарної політики ЄЦБ.

"Як я вже говорив, ані монетарна, ані бюджетна політика не матиме значних наслідків без структурних реформ", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: