Євродепутат: у ЄС є докази присутності російської армії в Україні

Понеділок, 22 вересня 2014, 10:54

Європейський союз має докази присутності російських військ в Україні та більше не вважає Росію партнером.

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle повідомив депутат Європарламенту від Нідерландів Йоганнес Корнеліс ван Баален.

"Звичайно, ми їх маємо (докази присутності російської армії. - Ред.). У нас є сателітні знімки. ЄС має докази, НАТО має докази, але Путін їх однаково спростовуватиме і заперечуватиме. Хоча якщо російських військ в Україні немає, то звідки беруться тіла вбитих російських солдатів?" - поцікавився євродепутат.

Політик також зазначив, що "Росія перетворилася з партнера ЄС на сусіда, з яким ми вимушені спілкуватись, і відносини наші особливими уже не назвеш".

Йоганнес Корнеліс ван Баален також зауважив, що не підтримує ідею відновлення ядерного статусу України, оскільки не вважає, що "вона спрацює". На думку політика, Україні варто зміцнювати обороноздатність та докласти зусиль до забезпечення проведення демократичних парламентських виборів.

Щодо газової залежності від Росії євродепутат натякнув на запасний план, який має ЄС на випадок скорочення поставок палива.

"Я гадаю, що ЄС має "план "Б", хоча, звісно, ніхто не говоритиме про це вголос. Думаю, згідно з цим планом ті країни, які найбільш залежні від російського газу, отримають альтернативу. Наприклад, доставка зрідженого газу вантажівками", - сказав він.

"Також ми повинні бути готові допомогти Україні взимку. Це може бути дорого, але у разі необхідності ми маємо це зробити", - завершив євродепутат. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.