23 червня 2017

Колонки
Гендиректори для міністерств: що змінить у державі європейська реформа держслужби
Директорати мають стати ефективними аналітичними центрами, що будуть досліджувати проблеми та пропонувати політикам варіанти рішень. Звичайно, нові посадовці, в тому числі гендиректори у міністерствах, отримають новий, ринковий рівень зарплат...
Russia first: чому Україні бракує уваги американських аналітиків
Це не означає, що немає аналітики, скажімо, на рівні Держдепу. Це означає, що замало академічних досліджень, що мають вихід на політичні рішення. При цьому на російському векторі ситуація геть інша...
Новини
20:02
У Туреччині п'ять людей загинули від удару електричним струмом в аквапарку
Інцидент стався в місті Акьязі, провінції Сакарья, за 100 км на схід від Стамбулу. Менеджер парку та його син пірнули в басейн, намагаючись допомогти трьом дітям.
19:44
Перша в історії Венеції жінка-гондольєр змінила стать
У 2007 році 50-річна німкеня Олександра Хай отримала широку підтримку від феміністок у всьому світі під час судової тяганини з гільдією гондольєрів Венеції, в яку не приймали жінок 900 років.
19:21
Макрон та лідери "Вишеградської четвірки" зустрілися на тлі суперечки
Еммануель Макрон пообіцяв захистити французьких робітників від того, що він вважає "соціальним демпінгом.
18:52
Пропозиції Мей щодо прав громадян ЄС дуже розмиті - прем'єр Бельгії
Згідно з представленими Терезою Мей пропозиціями, громадяни ЄС, які проживають у Великій Британії протягом п'яти років, отримають постійну посвідку на проживання.
18:24
фотоУ Пакистані в результаті трьох вибухів загинули 35 осіб, 100 поранені
Теракти сталися за кілька днів до мусульманського свята Ейд-аль-Фітр, яке завершує священний місяць Рамадан.
17:58
Польща не хоче продовжувати роботу пішохідного пункту перетину кордону в Угринові
Прикордонна служба Польщі у відповідь повідомила, що не рекомендує продовження дії пункту пропуску через відсутність умов, які гарантують безпеку людей, які перетинають кордон пішки.
17:26
Шойбле: британців обманули під час кампанії з Brexit
Німецький міністр фінансів Вольфганг Шойбле заявив, що минулого року британців обманули під час кампанії щодо референдуму з Brexit.
17:11
ЄС не досяг жодного прогресу у розподілі біженців - Меркель
Еммануель Макрон у свою чергу заявив, що прийом біженців – це обов’язок всіх без виключення країн ЄС.
16:58
Лідери ЄС домовилися посилити зовнішні кордони - Макрон
Французький президент підкреслив, що міграція є довгостроковим викликом і вимагає спільних дій як на Балканському маршруті, так і південному напрямку, куди мігранти прямують з Африки.
16:44
The Washington Post: у Трампа через Росію з'явився новий ранковий ритуал
Президент США Дональд Трамп вже багато днів проводить новий ранковий ритуал близько 6:30 ранку - перед тим, як всі новини з'являться в ефірі, він обговорює по телефону з членом своєї зовнішньої юридичної команди всі питання, що стосуються Росії.
16:09
Прем’єр Франції: наші витрати на оборону досягнуть 2% ВВП до 2025 року
Франція підвищить свої видатки на оборону, щоб до 2025 року вони досягнули показника у 2% ВВП.
16:03
Туск: пропозиції Британії можуть погіршити ситуацію для громадян ЄС
Згідно з представленими Терезою Мей пропозиціями, громадяни ЄС, які проживають у Великій Британії протягом п'яти років, отримають постійну посвідку на проживання.
15:39
Євродепутати з групи Ле Пен приїхали до Держдуми РФ
Голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький заявив, що до складу групи входять європарламентарі з різних країн, у тому числі з Чехії та Франції.
15:27
фотоУ Парижі двоповерховий автобус із туристами застряг у тунелі, є травмовані
У центрі Парижа туристичний автобус заїхав у тунель, який виявився занизьким для нього, внаслідок інциденту четверо людей травмовані.
15:23
Громадяни ЄС у Британії розкритикували пропозицію Мей щодо їхніх прав після Brexit
Представники громадян ЄС у Британії обізвали пропозицію Терези Мей щодо їхніх прав після Brexit "жалюгідною", а не "справедливою та серйозною".
14:55
Напад біля мечеті в Лондоні: водія звинувачують у вбивстві, пов'язаному з тероризмом
Чоловіку, який був затриманий через напад біля мечеті у парку Фінсбері, пред'явлено звинувачення у вбивстві, пов'язаному з тероризмом, та замаху з метою вбивства.
14:29
Німецькі соціал-демократи хочуть легалізувати гей-шлюби після виборів
Німецька соціал-демократична партія (СДП) висуне питання легалізації гей-шлюбів як умову її участі в будь-якому коаліційному уряді після вересневих національних виборів.
14:19
фото, відеоУ Греції розбився вертоліт, загинули два члени екіпажу
Вертоліт брав участь в операціях по боротьбі з комарами в східній частині країни. Одному члену екіпажу вдалося вижити.
13:56
Підозрюваний у справі про загибель 71 мігранта в Австрії відмовився давати свідчення
Головний підозрюваний у справі про загибель 71 мігранта у вантажівці на трасі в Австрії відмовився давати свідчення на другий день суду.
13:31
Поліція назвала причину пожежі у лондонській багатоповерхівці
Пожежа у лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower, у якій, як вважають, загинули 79 людей, розпочалася у морозильній камері холодильника однієї з квартир.
13:13
У Туреччині з часу перевороту звільнили 33 тис. вчителів за зв'язки з Гюленом
Міністр освіти Туреччини Ісмет Їлмаз заявив, що його уряд звільнив близько 33 000 учителів після спроби державного перевороту 15 липня 2016 року.
13:10
фотоПівніч Німеччини потерпає від негоди: є загиблі
Сильні вітри та дощі накрили північну частину Німеччини, внаслідок негоди загинули щонайменше двоє людей.
12:55
Влада Франції не планує створювати новий центр для мігрантів у Кале
Міністр внутрішніх справ Франції відкинув заклики від благодійних організацій щодо створення нового центру приймання мігрантів у північному порту Кале, де сотні людей, які втекли від війни та бідності, знову бродять по вулицях у пошуках їжі та притулку.
12:48
Прем'єр Іраку: про звільнення Мосулу оголосять через кілька днів
За останньою інформацією, іракські сили просуваються до району Баб аль-Бед у Старому місті Мосула - останній твердині ІДІЛ.
12:31
Іспанія очолить операцію ЄС проти контрабандистів у Середземному морі
Італія, яка відповідає за цю операцію з моменту її запуску у 2015 році, попросила всі 25 країн-учасниць надіслати командний корабель. Іспанія була єдиною країною, яка відповіла на запит.
12:31
Лідер "Талібану" закликав США залишити Афганістан заради "миру"
Бойовики радикального ісламістського руху "Талібан" попередили, що вони проти збільшення кількості західних військ в Афганістані.
12:24
Міністр фінансів: комітет ВР блокує важливі для асоціації з ЄС законопроекти
Міністр фінансів Олександр Данилюк стверджує, що парламентський комітет з питань податкової та митної політики блокує розгляд урядових законопроектів, необхідних для виконання зобов'язань в рамках угоди про асоціацію України з ЄС.
11:59
Екс-дружина Трампа відмовилася від посади посла США в Чехії, Земан обурений
Чеський президент Мілош Земан "обурився" через те, що колишня дружина президента США Дональда Трампа, яка є чешкою за походженням, Івана Трамп відмовилася від посади посла США в Празі, яку їй запропонував колишній чоловік Дональд.
11:36
Зустріч лідерів "нормандської четвірки" найближчим часом не планується – МЗС
ЗМІ неправильно зрозуміли слова президента Еммануеля Макрона про ймовірну зустріч у "нормандському форматі" на рівні лідерів ще до саміту "Великої двадцятки"
11:05
Туреччина не планує переглядати угоду з Катаром щодо військової бази
Міністр оборони Туреччини заявив, що його країна не має намірів переглядати угоду про військову базу в Катарі та що будь-яка вимога щодо її закриття буде вважатися втручанням у відносини Анкари з державою Перської затоки.
11:03
Більшість британців вперше хочуть бачити прем’єром Корбіна, а не Мей
Лідер Лейбористської партії Великої Британії Джеремі Корбін вперше випередив за популярністю чинного прем’єра Терезу Мей.
10:46
відеоРосія стверджує, що знищила склади з озброєнням ІДІЛ в Сирії
Міністерство оборони Росії стверджує, що кораблі ВМФ РФ знищили крилатими ракетами "Калібр" великі склади зброї та боєприпасів терористів групи "Ісламська держава" в Сирії.
10:32
Німеччина реабілітує 60 тис. осіб, засуджених нацистами за гомосексуалізм
Німецький Бундестаг схвалив закон, який реабілітує понад 60 тисяч осіб, засуджених згідно з законами нацистської епохи за гомосексуалізм.
10:26
Країни ЄС погодили довгостроковий план спільної оборони
Лідери ЄС на саміті в Брюсселі у четвер дали "зелене світло" амбітному оборонному плану, який передбачає створення багатомільярдного оборонного фонду.
09:56
Російські хакери продають онлайн паролі британських міністрів - The Times
Російські хакери продають онлайн паролі, що належать британським міністрам-членам кабінету, послам та старшим офіцерам поліції.
09:42
Група французьких політиків зібралась у Донецьк "підтримати російську армію"
Група французьких депутатів місцевого рівня, що представляють департамент Буш-дю-Рон у регіоні Прованс, у четвер, 22 червня вилетіли до Москви, звідки збираються вирушити до окупованого Донецька.
09:20
Мей обіцяє, що громадяни ЄС у Британії можуть залишитися після Brexit
Британський прем'єр-міністр Тереза Мей зробила "чесну і серйозну пропозицію" лідерам Європейського Союзу зі спірного питання щодо майбутніх прав громадян ЄС, пропонуючи тим, хто законно прибув до Brexit, можливість отримати ті самі права на працю, охорону здоров'я та вигоди, як і громадяни Британії.
08:48
Президент Чехії підтримує референдум за вихід з ЄС, але сам проголосує проти
Президент Чехії Мілош Земан заявив, що підтримує проведення референдуму про вихід країни у ЄС, але якби опитування відбулось, він голосував би проти виходу.
08:20
Конгрес США збирається надати військову допомогу Україні
Голова комітету у справах збройних сил Палати представників Конгресу США Мек Торнберрі заявив, що США збираються виділити Україні військову допомогу на 2018 фінансовий рік.
08:08
Катарська криза: Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет і Бахрейн висунули свої вимоги
Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати та Бахрейн, які розірвали дипломатичні та економічні зв’язки з Катаром, чим спровокували глибоку кризу у Перській затоці, висунули свої вимоги Катару.