Лідер "Талібану" закликав США залишити Афганістан заради "миру"

П'ятниця, 23 червня 2017, 12:31

Бойовики радикального ісламістського руху "Талібан" попередили, що вони проти збільшення кількості західних військ в Афганістані, заявивши, що вони прагнуть лише незалежності та встановлення ісламської системи.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство відзначає, що у заяві, присвяченій святу розговіння, фестивалю наприкінці священного місяця Рамадан, лідер талібів Мулла Хайбатулла Ахундзада "поєднав зухвалі заклики до Сполучених Штатів вийти з Афганістану з більш примирливими повідомленнями".

"Окупація є головною перешкодою на шляху до миру", - сказав він.

Також у його меседжі було спростовано побоювання, що Афганістан може знову стати притулком для іноземних бойовиків, які намагаються напасти на Сполучені Штати та їх союзників, як це зробило угруповання "Аль-Каїда".

Закликаючи до "повної незалежності країни та встановлення ісламської системи", він застеріг щодо планів збільшити кількість американських військ в Афганістані до 3000-5000 осіб.

Раніше повідомлялося, що Пентагон відправить до Афганістану додатково майже 4000 військових. Це військове розгортання буде найбільшим за президентства Дональда Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.