24 вересня 2014

Інтерв'ю
"МВФ рекомендував нам провести девальвацію. Але ми відмовилися"
Новий віце-президент Єврокомісії: "МВФ пропонував нам девальвувати лат на 30-40%. Ми обрали варіант зниження зарплат, скоротивши їх на 6-25%. Який із цих сценаріїв є менш болючим для суспільства?.. Новий ризик для ЄС - небезпека "японізації" Європи. Багато проблем схожі - старіння населення, зростання заборгованості, дуже маленька інфляція..."
Колонки
Девальвація forever-2
Влада має за будь-яку ціну привернути іноземні інвестиції до України. Європейський капітал зможе стати найкращим захистом від російської агресії. Попри можливі втрати через низьку вартість об’єктів в кризових умовах, важливо простимулювати ефективного власника. Але як це робити нині, коли НБУ демонструє неспроможність припинити або хоча б обмежити валютну дестабілізацію?
Новини
17:35
Україна закуповуватиме безпілотники в Польщі
"Нас зацікавили пропозиції щодо безпілотників - це для нас досить актуально. При цьому польські колеги мають бажання поставляти в Україну таку продукцію", - сказав голова Верховної ради Олександр Турчинов.
17:33
РФ порушила порядок, та якщо зупинить агресію, ми знімемо санкції – Обама
"Є інший шлях, шлях дипломатії, початок якому поклало нещодавне перемир’я. Якщо Росія обере цей шлях, ми знімемо наші санкції", - заявив президент США.
16:59
В Донецьку обікрали гаражі німецьких дипломатів. Зникли два автомобілі
За даними посольства, на території Ворошилівського району Донецька з підземних гаражів генерального консула Німеччини і його заступника невідомі викрали автомобілі Subaru Legacy і Dacia Duster, що належать консульству.
16:44
Співробітники Air France вийшли на мітинг проти страйку пілотів
Близько 600 співробітників французької авіакомпанії Air France вийшли на мітинг біля офісу компанії в паризькому аеропорту Шарль де Голль. Працівники виступили проти страйку пілотів авіаперевізника, які вже десятий день поспіль відмовляються виходити на роботу.
16:43
У Латвії третина лідерів - жінки, інші країни ЄС відстають
Загалом середня частка жінок у радах директорів найбільших публічних компаній, зареєстрованих в країнах ЄС, у квітні 2014 року становила 18,6%.
15:58
Радослава Сікорського призначили спікером польського парламенту
Польські депутати підтримали кандидатуру колишнього міністра закордонних справ країни Радослава Сікорського на посаду спікера парламенту. Заступником Сікорського призначили Елізабет Радзішевську. Її кандидатуру підтримали 245 депутатів.
15:23
Країни ЄС можуть бойкотувати форум в Італії через Путіна - ЗМІ
За даними видання, ситуація настільки серйозна, що днями Брюссель вислав конфіденційне повідомлення країнам-членам Євросоюзу, в якому попросив відповісти на питання, як вони поставляться до того, що у саміті візьме участь Путін.
14:51
У ЄС небагато інструментів тиску на Росію - Ромпей
"Це успіх, що Україна, колишня країна Радянського союзу, хоче з нами більш тісних зв’язків. Нам також відомо про спротив цьому з боку Росії. У нас не так багато інструментів, щоб здійснювати на них тиск, щоб зупинити дестабілізацію ситуації в Україні", - відзначив він.
14:08
Президент Чехії отримав листа з білим порошком
"Наразі вживаються стандартні заходи безпеки, все під контролем спецслужб", - заявив речник президента Їржі Овчачек.
13:46
НАТО заявляє про частковий відхід російських військ з України
"Ми відзначаємо помітний відхід російських збройних сил з території України, але багатотисячне військо все ще знаходиться в районі україно-російського кордону", - зауважив підполковник НАТО Джей Джанзен.
13:30
Світовий банк попереджає Росію про стагнацію та рецесію
Світовий банк знизив прогноз зростання ВВП Росії в 2014 році до 0,5%. Російська економіка перебуває в стагнації.
12:53
Словаччина ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС
Проти цього рішення, згідно з повідомленням, не проголосував жоден депутат.
12:10
У Франції призупинили розслідування проти Саркозі
Апеляційний суд в Парижі призупинив розслідування проти колишнього президента Франції Ніколя Саркозі за підозрами у корупції та здійсненні тиску на судові органи влади.
11:43
ЄС залишить санкції проти Росії без змін – джерело
За словами європейського дипломата, на сьогодні в ЄС немає консенсусу щодо зміни існуючих обмежувальних заходів.
10:56
ОновленоЯпонія розширила санкції проти Росії
Санкції передбачатимуть фінансові обмеження для п'яти російських банків, а також більш суворі обмеження на експорт озброєнь, пише японське видання "Йомурі".
10:25
Польські шахтарі заблокували потяг з російським вугіллям
Як повідомляється, залізничну колію перекрило близько 200 шахтарів.
10:16
У Польщі розпочалися масштабні навчання НАТО
24 вересня на півночі Польщі розпочалися масштабні навчання НАТО під назвою "Анаконда". Військові з різних країн відпрацьовуватимуть швидку передислокацію військ в екстреному випадку.
09:59
Французький чиновник: Air France відмовляється від проекту Transavia
Французький авіаперевізник Air France скасовує плани щодо запуску лоукостера Transavia, що власне і спричинило невдоволення співробітників та призвело до страйку пілотів, заявив державний секретар з транспорту Ален Відалі. Проте у компанії цю інформацію не підтверджують.
09:55
Три тисячі європейців воюють в Сирії та Іраку на боці ісламістів
"Моя особиста оцінка така, що їх близько трьох тисяч", - сказав координатор ЄС з питань боротьби з тероризмом Жіль де Кершов.
09:27
Фюле: Вимоги РФ щодо асоціації виходять далеко за рамки домовленостей
"Ви могли б порівняти тексти. Вам просто потрібно скласти текст того, про що було домовлено (під час трьохсторонньоъ зустрічі у Брюсселі 12 вересня - ред.) і російської інтерпретації. Легко зрозуміти, що це тлумачення з іншого, паралельного світу", - сказав він.
09:27
Іспанія відмовилася посилювати закон про аборти
Уряд Іспанії відмовився від посилення закону про аборти через значну опозицію до ініціативи у провладній Народній партії. У зв'язку з цим міністр юстиції Іспанії Альберто Руїз-Каладрон, який був ініціатором законопроекту, подав у відставку.
08:52
МЗС: Україна може отримати статус особливого партнера поза НАТО
"Це питання остаточно не зняте з порядку денного. Тому що комітет сенату таке рішення прийняв. Ми чекаємо, що найближчими місяцями це рішення буде схвалене", - зазначив речник МЗС Євген Перебийніс.
08:46
СОТ знизила прогноз зростання світової торгівлі на 2014-2015 роки
"Міжнародні організації переглянули свої прогнози підвищення ВВП після розчарування від економічного зростання у першій половині року", - розповів глава СОТ Роберто Азеведо.
08:38
"Чеські авіалінії" скоротять третину персоналу через кризу в Україні
"На цей крок компанія пішла через значне зниження кількості пасажирів, перевезених з Росії та інших країн пострадянського простору", - заявив прес-секретар компанії Даніель Шабік.