25 вересня 2014

Статті
Торгівля без війни. Підсумки двох місяців ЗВТ з Євросоюзом
Попри поширену думку про те, що українські виробники "не готові до торгівлі з Європою", практика доводить зворотнє. В гривнях експорт зріс приблизно вдвічі порівняно з 2013 роком!.. Зрозуміло, що нині, в період війни, промислова статистика Донбасу буде геть не такою "красивою"...
Новини
21:37
Євродепутата не пустили до Росії
За словами Хармс, вона мала намір бути присутньою під час наступного слухання щодо справи української льотчиці Надії Савченко, що проходитиме 26 вересня.
21:33
Угорщина під тиском Росії припинила реверс в Україну - ЗМІ
Угорський оператор газотранспортної системи повідомив українському оператору ПАТ "Укртрансгаз" про те, що з 19:00 за київським часом припиняє подачу реверсного газу в Україну на невизначений термін.
17:20
Для вступу в ЄС Україна має вирішити всі проблеми з Росією - МЗС РФ
"Ми намагаємося їх вирішити на консультаціях з Єврокомісією і з Україною. Без урахування російського фактора це досить складно буде зробити", - заявив директор департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС РФ Іван Солтановський.
17:13
Рада розгляне відміну позаблокового статусу на наступному засіданні
Верховна Рада розгляне питання відміни позаблокового статусу України на наступному пленарному засіданні.
16:34
Росія може заборонити в'їзд європейським політикам
"Ми не виключаємо будь-яких відповідних заходів", - сказав директор департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС РФ Іван Солтановський.
15:59
За 2014 рік Росія більше 200 разів порушила авіапростір країн Балтії
Країни Балтії відзначили значне зростання кількості провокацій з боку російських військових літаків протягом останнього часу. У регіоні занепокоєні тим, що їхній кордон може стати наступним після українського, який Росія вирішить порушити.
15:54
Україна має право виконувати асоціацію, попри тиск Росії - Порошенко
За словами президента, тристоронні домовленості від 12 вересня у Брюсселі дають змогу Україні ефективно імплементувати документ.
15:06
Порошенко і Путін зустрінуться в Європі упродовж трьох тижнів
14:52
Норвегія може збільшити поставки газу до Європи
Норвегія зможе збільшити поставки газу в Європу, якщо виникнуть складнощі під час зимового періоду цього року, повідомив міністр нафти і енергетики Норвегії Торд Ліен.
14:36
Lufthansa провалила переговори з профспілкою пілотів. Можливі нові страйки
Пілоти німецької авіакомпанії Lufthansa погрожують проведенням нового страйку, оскільки чергові переговори між керівництвом авіаперевізника та профспілкою завершилися провалом.
14:16
Найближчим часом ми отримаємо перспективу членства в ЄС - Порошенко
"Ми маємо право постукати в ці двері", - переконаний він.
13:50
Air France остаточно відмовилася від запуску лоукостера Transavia
На десятий день страйку пілотів Air France, який завдає значних збитків компанії, керівництво авіаперевізника прийняло остаточне рішення відмовитися від запуску лоукостера Transavia Europe.
13:28
ЛУКОЙЛ через санкції просить допомоги в уряду РФ
"У ситуації, коли компанії підпали під санкції, вони можуть звернутися до держави за підтримкою, якщо така знадобиться. Деякі вже вийшли на уряд з проханням надати підтримку, деякі, можливо, вийдуть", - сказав заступник міністра енергетики Кирило Молодцов.
13:07
Франція обіцяє допомогу фермерам, які постраждали від російського ембарго
Французька влада пообіцяла надати допомогу фермерським господарствам країни, які постраждали від падіння рівня прибутків через російське ембарго на поставки продовольчих товарів.
12:54
Санкції ЄС проти РФ недостатні - президент Литви
"Ці санкції недостатні. Проте, якщо Росія піде далі, можливо, країни застосують більш серйозні заходи", - зазначила Грибаускайте.
12:35
Грибаускайте: Захід змусив Україну прийняти умови Путіна в Мінську
"Так. Європа та інші країни попросили українського президента погодитися на неприйнятні умови, тому що була загроза українській території", - відзначила вона.
12:18
Росія нині схожа на терористів в Іраку та Сирії - Грибаускайте
"Це той самий міжнародний тероризм. Росія тероризує своїх сусідів та використовує методи терористів", - зауважила вона.
11:55
В Німеччині знизилася ділова активність
Німецькі підприємці от уже п'ятий місяць поспіль демонструють зниження ділової активності. Індекс ділових настроїв, який готує мюнхенський Інститут економічних досліджень Іfo, суттєво та неочікувано для дослідників знизився у вересні зі 106,3 до 104,7 бала.
11:54
Зараз не час скасовувати санкції проти РФ - посол США
"Допоки згадані раніше умови (повне виконання мирного плану і цілковитий реверс російської агресії та вторгнення на схід України. - Ред.) не будуть виконані, ми навіть не повинні говорити про зняття санкцій", - заявив Джеффрі Пайєтт.
11:39
Японія назвала умови скасування санкцій проти Росії
Японія може переглянути або скасувати ухвалені стосовно Росії санкції, якщо Москва застосує "активні кроки для мирного розв'язання кризи в Україні".
11:29
Порошенко: Україна подасть заявку на членство в ЄС у 2020 році
Президент України Петро Порошенко розраховує, що Україна подасть заявку на членство в Європейському союзі в 2020 році.
11:28
Говорити про пом'якшення санкцій проти РФ ще надто рано - Лінкявічюс
На його думку, його колегам "швидше за все" потрібно буде більше часу, щоб побачити, що відбувається з дотриманням припинення вогню, перш ніж йти на поступки Кремлю.
11:22
У ФРН нададуть привілеї власникам електромобілів
Федеральний уряд Німеччини схвалив закон про електромобілі, який надає значні переваги їхнім власникам. Серед позитивних сторін документа – привілеї власникам електромобілів на парковках та дозвіл користуватися дорогами для громадського транспорту.
10:58
Сільське господарство найбільше виграло від скасування мит в ЄС
Зокрема, експорт продукції тваринництва зріс більше, ніж на 150%, овочі та продукція рослинництва - більше ніж на 100%.
10:38
Український експорт до ЄС зріс на 25% завдяки безмитному режиму
Одностороннє відкриття ринків ЄС для українських експортерів, введене в квітні 2014 року позитивно вплинуло на українську економіку. Зокрема, протягом травня-червня 2014 року український експорт до Євросоюзу зріс на 25% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
10:30
Фінгвардія Італії взялася за пошук активів Януковича і Медведчука
Фінансова гвардія при міністерстві фінансів Італії розпочала пошук активів росіян і українців, включених в санкційні списки Євросоюзу.
10:08
Більшість литовців проти введення в обіг євро
Відносна більшість респондентів - 49% висловилися проти введення в обіг євро, що на 1% більше, ніж під час минулого опитування у квітні, у той час як 23% заявили про те, що вони категорично проти єдиної європейської валюти. Натомість 47% респондентів - за введення євро в обіг.
10:06
Лінкявічюс: Відтермінування ЗВТ - небезпечний крок
"Я вважаю, що тактично і стратегічно це не дуже правильний крок", - сказав Лінкявічюс.
09:59
Порошенко доручив Кабміну відмовитися від позаблокового статусу
Кабінет міністрів, за рішенням РНБО, має розробити та подати президенту законопроект про внесення змін до деяких законів щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості – для внесення на розгляд Верховної Ради як невідкладного.
09:37
Австрія погрожує позовом проти будівництва АЕС у Великій Британії
Австрія готова подати позов до Європейського суду проти будівництва атомної електростанції у Великій Британії, якщо Єврокомісія схвалить проект, заявив міністр охорони довкілля Австрії Андре Руппрехтер.
09:31
Ізоляція Росії створить ще більше проблем - голова ОБСЄ
"Просто ізолювати Росію від решти Європи не вирішить жодних проблем, а лише створить більше, в Європі та за її межами", - заявив Буркхальтер.
09:30
Обама виділив Україні $25 млн допомоги
09:14
ЗМІ: ЄС планує купувати газ в Ірану, якщо санкції будуть зняті
Європейський союз зацікавлений в імпорті природного газу з Ірану. Дві необхідні умови - скасування санкцій та добудова трубопровідної інфраструктури - не перешкоджають планам ЄС, повідомляє джерело в Європейській комісії.
09:12
Президент Естонії: Ми пропустили тривожний дзвінок ще в Грузії
"Попереджувальні знаки про розвиток подій в Україні були раніше. Тривожний дзвінок пролунав уже шість років тому в Грузії, але мало хто спромігся почути його", - зазначив він.
08:50
"Зелені" поскаржилися Юнкеру на майбутнього єврокомісара з енергетики
Фракція "зелених" у Європарламенті написала листа майбутньому голові Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру із застереженнями щодо призначення представника Іспанії єврокомісаром. Йдеться про комісара з енергетики Мігеля Аріаса Каньєте.
07:29
Яценюк в ООН: Не скасовуйте санкції, доки не повернемо Крим та Донбас
"Закликаємо наших партнерів не скасовувати санкції, доки Україна не поверне контроль над всією її територією, починаючи зі Сходу України і закінчуючи Кримом. Крим був, є і буде частиною України", - цитує виступ Арсенія Яценюка